Annonce

Mona Striib - portrætfoto med grønne blade i baggrunden

Debat 

Klumme: Lyt nu til de offentligt ansatte for pokker


Politikerne bør vise mere tillid til de medarbejdere og ledere, som hver dag kæmper for at holde sammen på kernen i vores samfund.

Annonce

Det er som om Christianborg helt har mistet følingen med, hvordan virkeligheden ser ud for både ansatte og borgere, skriver formand Mona Striib. Per Strange

Af Mona Striib
Formand

Annonce

Vi er midt i en valgkamp, hvor løfter fra politikerne nærmest fyger om hjørnerne. Alligevel er det som om, at Christiansborg helt har mistet følingen med, hvordan virkeligheden ser ud for både ansatte og borgere. 

Læs også: Nødråb fra de lavest lønnede: ”Det er altid os, der er sidst i køen”

Trygheden er rystet og mast som en pose rysteribs, der stadig er hvinende sure trods tilsætning af ekstra sukker. I dette nummer af Fagbladet FOA kan du læse en række meget tankevækkende udtalelser fra medlemmer inden for forskellige fagområder. 

FOAs medlemmer bliver fællesskabets talerør i valgkampen, hvor diskussioner om pres på økonomien, demografisk pres, stigende sundhedsudgifter, pensionsalder, endnu en række af reformer og alvorlige udfordringer med rekruttering på mange områder i den offentlige sektor kommer til at fylde i medierne.

Lyt nu til de offentligt ansatte for pokker. De ved, hvor skoen trykker, og de har ganske beskedne ønsker til forandringer. 

Mona Striib, formand.

Lyt nu til de offentligt ansatte for pokker. De ved, hvor skoen trykker, og de har ganske beskedne ønsker til forandringer. Til gengæld er ønskerne ikke kun beskedne, men også absolut nødvendige. 

Læs også: Hvad kæmper vi for? Visionerne for fremtiden står i kø på FOAs kongres

Vi kommer til at balancere på en knivsæg, fordi vi både skal fortælle om den faglige stolthed, arbejdsglæde og oplevelsen af at arbejde i job, som hver eneste dag er givende og fyldt med mening, samtidig med at vi skal fortælle om stress, et anstrengt arbejdsmiljø og vilkår, der bliver presset for meget.

Vi kan ikke sige det højt nok på vegne af medlemmerne. Slip nu fagligheden fri og vis tillid til, at ledere og medarbejdere ikke bare er en del af løsningen. De ER løsningen lige midt i virkeligheden, hvor de hver eneste dag finder svar og formår at holde sammen på kernen i vores samfund. Velfærd til gavn for alle. God valgkamp.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev