Annonce

Politibil foran bosted i Birkerød

Tema: Vold i psykiatrien

Ansat på bosted stukket i ryggen med steakkniv


En kvindelig medarbejder på et bosted i Birkerød er blevet stukket i ryggen med en steakkniv. Hun er uden for livsfare, oplyser Nordsjællands Politi.

Annonce

Flere politibiler var kørt til bostedet i Birkerød, hvor en kvindelig medarbejder blev stukket ned fredag. Anmeldelsen blev indgivet klokken 11:18. Local Eyes

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Fredag formiddag blev en kvindelig ansat på et bosted i Birkerød stukket i ryggen med en steakkniv. Den formodede gerningsmand, en 24-årig mandlig beboer, blev kort efter anmeldelsen anholdt nær bostedet. Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

"I løbet af i dag skal vi afhøre relevante personer og sikre tekniske spor fra stedet. I morgen formiddag skal den formodede gerningsmand så højst sandsynligt fremstilles i grundlovsforhør, og af hensyn til efterforskningen har jeg ikke flere kommentarer, før det formodede grundlovsforhør er afsluttet," fortæller leder af personfarlig efterforskning fra Nordsjællands Politi politikommissær Henrik Gunst.

Ikke første gang

Det er langt fra første gang, at en ansat i psykiatrien bliver udsat for et groft overfald. Mellem 2012 og 2016 blev fem ansatte på psykiatriske bosteder dræbt af psykisk syge beboere. Derudover er der flere, som er udsat for grove overfald. 

Læs også: Ny rapport afslører: Vold mod ansatte stiger på bosteder

Formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA, Torben Klitmøller Hollmann, er rystet over, at en ansat på et psykiatrisk bosted igen har været udsat for vold. 

"Det er fuldstændig frygteligt, at en medarbejder kommer så voldsomt til skade på sit arbejde. Og hvor er det frygteligt, at der er en, der har det så dårligt, at han kommer til at stikke i en, der passer på ham," siger han.

Sektorformanden efterlyser politisk handling. 

"Vi har sagt tusindvis af gange, at man er nødt til at prioritere området. Vi skal sørge for, at sikkerheden er i orden, sørge for at der ikke er noget alenearbejde, og sørge for at de rette kompetencer og rette fagpersoner er til stede - og at der er nok af dem. Og så skal vi sørge for at placere borgerne på de rigtige bosteder. Det skylder vi dem," siger han.
En hundepatrulje og politibiler foran et bosted
Local Eyes

Kommunen tilbyder kriseberedskab

Rudersdal Kommune fortæller, at deres fokus er rettet mod den alvorlige hændelse, og de bekræfter, at kvinden er udenfor livsfare.
 
"Vi er selvfølgelig meget optagede af, hvordan hun har det, og hvordan vores medarbejdere og de andre beboere i har det. Alt vores opmærksomhed går på, at vi skal støtte dem allesammen, siger Birgitte Lundgren, der vicekommunaldirektør i kommunen til Danmarks Radio.
 

Læs også: Sosu-hjælper stukket med kniv

"Vi tilbyder alt det kriseberedskab, vi har til rådighed. Men først og fremmest har vores fokus indtil videre været på den pågældende medarbejder, der er blevet stukket med en kniv," siger hun.
 
De pårørende er underrettet.
Sorte politibiler foran et bosted i Birkerød
Local Eyes

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev