Annonce

Foto: Mikkel Østergaard

Debat 

Klumme: Alle skal med i fællesskabet


Nu gælder det om at fokusere på ordentlige ansættelsesvilkår, flere hænder, uddannelse og bedre arbejdsmiljø.

Annonce

"Når du ikke er en del af fællesskabet, er du heller ikke en del af løsningen. Vi står langt stærkere, når alle er en del af fællesskabet. Nu sætter vi alle sejl til for at fokusere på ordentlige ansættelsesvilkår, flere hænder, uddannelse og bedre arbejdsmiljø", skriver formand Mona Striib. Mikkel Østergaard

Af Mona Striib
Formand

Annonce

Overenskomstforhandlingerne er overstået, og når du sidder med fagbladet i hånden, er urafstemningen slut og resultatet kendt. I skrivende stund sidder jeg med håbet om et stort JA til resultatet.

Vi var tæt på at komme i en storkonflikt, og mange var ved at komme i en alvorlig klemme. Derfor er det tydeligt, at vi skal sørge for, at kolleger, der ikke er organiseret i den fagforening, som forhandler overenskomst, kommer med i fællesskabet. 

Læs også: Din nye overenskomst er stemt hjem med massivt flertal

Budskabet er klart: Når du ikke er en del af fællesskabet, er du heller ikke en del af løsningen. Vi står langt stærkere, når alle er en del af fællesskabet. Nu sætter vi alle sejl til for at fokusere på ordentlige ansættelsesvilkår, flere hænder, uddannelse og bedre arbejdsmiljø. 

Da vi forberedte konflikten, blev det pinligt tydeligt, at der flere steder ikke er nok fast personale til at bemande et nødberedskab. Det er grotesk, at den daglige bemanding er mindre end et nødberedskab. 

Ligeledes er situationen omkring ansættelsesvilkår påtrængende. Alt for mange arbejder på tvungen deltid, og alt for mange vælger selv deltid, fordi arbejdet tilrettelægges, så belastningen og arbejdstempoet er for hårdt til fuldtid. 

Da vi forberedte konflikten, blev det pinligt tydeligt, at der flere steder ikke er nok fast personale til at bemande et nødberedskab. Det er grotesk, at den daglige bemanding er mindre end et nødberedskab.

Mona Striib, formand.

Læs også: Tjek hvor mange kroner du stiger i løn

Desuden er der alt for mange løstansatte vikarer med meget få timetal – helt ned til 0 timers ansættelsesbreve. Det skal vi have ændret. I den kommende tid vil FOAs hovedbestyrelse vurdere behovet for indsatser. 

Vi er allerede i gang med de igangværende budgetforhandlinger med kommuner og regioner. Det er her, det skal sikres, at det økonomiske fundament er til stede, så ansatte behandles anstændigt i arbejdslivet. 

Tag del i de lokale diskussioner om budgetterne, sig fra og gør det højt og fagligt, så FOAs stemmer høres over det ganske land. Med ønsket om en rigtig god sommer. Og endnu et stort tak for engagementet under OK18-forhandlingerne. 

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev