Annonce

Tommelfinger opad og pengeseddler

Tema: OK18

Tjek hvor mange kroner du stiger i løn


Alle offentligt ansatte i stat, region og kommune får lønforhøjelser efter overenskomstforligene. FOA har beregnet lønstigningerne for 20 faggrupper. Se, hvor meget ekstra du kan regne med at få i 2020. 

Annonce

Hvad får du i løn? FOA har beregnet gennemsnitslønstigningerne efter overenskomstforhandlingerne for 20 FOA-faggrupper. Se her, om du er med på listen. Jørgen Stamp

Af Malin Schmidt
Journalist

Af Linda Hansen
Journalist

Annonce

Er du portør i en region, kan du gennemsnitligt regne med 1.777 kroner mere i løn om måneden. Er du husassistent i en kommune, får du cirka 1.600, og hvis du er pædagogmedhjælper, får du omkring 1.667 mere i løn hver måned, når overenskomstforligenes lønforhøjelser er fuldt indfaset i oktober 2020.

Læs også: OK18-lønstigning: Se hvad Jytte, Camilla, Majbritt, Margit, Martin, Heidi og Rene får

Det viser FOAs beregninger for 20 FOA-faggrupper i region og kommune. 

Alle offentligt ansatte i stat, region og kommune får lønforhøjelser efter overenskomstforligene, hvis der bliver stemt ja til de nye overenskomster. Det gælder selvfølgelig også FOAs cirka 180.000 medlemmer i omkring 55 forskellige faggrupper, men af pladshensyn har vi måttet udvælge 20 faggrupper. Læs med her og se, hvad du cirka får ud af din nye overenskomst.

Læs også: Nu kan du stemme om OK18

Obs: Beregningerne er gennemsnitlige og lavet ud fra en 37-timers arbejdsuge i løngruppe 2. Hvis du er på deltid, er lønstigningen tilsvarende mindre. 

Fakta: Sådan har vi gjort

Lønstigningerne er beregnet ud fra en 37-timers arbejdsuge i løngruppe 2. Derudover er stigningerne beregnet ud fra gennemsnitsløntrinnet i faggruppen.
 
Lønstigningerne er beregnet ud fra de generelle lønstigninger på 6,81 procent i regionerne og 6,82 procent i kommunerne. Derudover er de forlig, der er forhandlet for netop din faggruppe på de forskellige FOA-sektorers områder regnet med: For eksempel ligelønspuljer, lavtlønspuljer, rekrutteringspuljer, reguleringsordningen og overenskomstspecifikke organisationspuljer.
 
Tallene er i 2018-tal. 
 
De almindelige anciennitetsbestemte lønstigninger er ikke regnet med. Der er heller ikke regnet fritvalg, særydelser eller feriegodtgørelse ind i resultatet.
 
Kilde: FOA Overenskomst

 

Lønstigningerne bliver indfaset over seks gange. Den største lønstigning sker i januar 2020. Stigningerne bliver derudover indført med tilbagevirkende kraft, hvis der til urafstemningen bliver stemt ja til overenskomstforligene. Første stigning falder i april 2018.  Se her, præcis hvornår du kan forvente dine lønstigninger. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev