Annonce

Rådhusbetjente Michael Christensen og Thomas Lindenskov i kødbyen

Rådhusbetjente er nattevagter i Københavns kødby: Blandt ludere, lommetyve og festaber

For to år siden satte kommunen vagter ind i kødbyen i København. Siden er antallet af indbrud faldet med cirka 80 procent, og de socialt udsatte kan få en hjælpende hånd. 

Annonce

Service. Man skal ikke vagte den for meget, som Michael udtrykker det. Ifølge ham er der mere service end vagt i jobbet, hvis der f.eks. er en narkoman, der skal følges til Mændenes Hjem, eller en fulderik, der skal have en taxa. Jørgen True

Af Morten Olsen
Journalist

Annonce

Hver nat året rundt holder to vagter øje med Kødbyen. Fra maj i år bliver holdet udvidet til tre pr. nat. Siden de begyndte i marts 2016, er antallet af indbrud faldet med 80 procent. Vagterne arbejder fra klokken 21 til 07 i syvdagesturnus.

Fagbladet FOA var tidligere på året med rådhusbetjentene Michael Christensen og Thomas Lindenskov med på deres vagt blandt blandt ludere, lommetyve og festaber i Københavns Kødby.

Kødbyen i København
Københavns Kødby huser i dag restauranter, diskoteker og et fiksecenter til områdets mange stofmisbrugere. I løbet af natten kommer rådhusbetjentene Michael og Thomas rundt i alle afkroge. Jørgen True
Udstyr til at redde narkomaner de har taget overdosis
Livsvigtigt udstyr. Denne dims bruges til at redde narkomaner, der har fået en overdosis. Det sprayes op i næsen, så stoffet indkapsles. Derefter har man en time til at få offeret på hospitalet. Jørgen True
Rådhusbetjentene Michael Christensen og Thomas Lindenskov med lommelygter i kødbyen
Lås og slå. Ulåste låger er den væsentligste årsag til indbrud  og overnattende gæster i Kødbyens mange afkroge. Derfor begynder Michael og Thomas natten med at tage en rundtur, hvor alle låger og døre tjekkes. Denne fredag er Kenneth Kejlstrup med på oplæring. Jørgen True
Rådhusbetjent Michael Christensen tjekker radio
Radiokontakt. Michael tjekker radioen. Vagterne skal melde ind til Rådhuset én gang i timen, at alt er o.k. Jørgen True
Rådhusbetjentene Michael Christensen og Thomas Lindenskov snakker med en dørmand i kødbyen.
Kolleger. Michael og Thomas har ikke noget formelt samarbejde med udsmiderne på Kødbyens barer, men de hjælper hinanden, så godt de kan.  Jørgen True
toilet i Kødbyen
Skabsnarkoman. Det lille udendørs skab ved toilettet bruges ofte til at fikse i. Her kan sidde to mand på mælkekasser og hjælpe hinanden med at fikse. Når det sker, bliver de vist hen til fikserummet, der ligger længere nede af gaden. Jørgen True
Rådhusbetjent Thomas Lindenskov tjekker om der er indbrud
Indbrud? Lys i en butik midt om natten kan være tegn på, at en er brudt ind for at sove eller stjæle pengekassen. Det er sket én gang i denne butik, men i nat kan Thomas Lindenskov se, at alt ånder fred og idyl. Jørgen True
Rådhusbetjent Thomas Lindenskov ser til en hjemløs
Godmorgen min ven, siger Thomas Lindenskov til en af de mange hjemløse, der søger ly for natten i Kødbyen. Michael og Thomas vækker dem stille og roligt, og viser dem ned til Mændenes Hjem få hundrede meter derfra. Jørgen True

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev