Annonce

Gina Liisborg

Debat 

Klumme: Økologi giver engagement


Indstillingerne til ‘De økologiske Køkkenroser’ viser, at økologi  skaber begejstring og engagement i de offentlige køkkener. Det skriver sektorformand Gina Liisborg.

Annonce

At lave maden fra bunden skaber et fantastisk engagement i køkkenet, for selvfølgelig giver det arbejdsglæde, når børnene, beboerne og patienterne har glæde af den mad, man laver til dem, skriver sektorformand Gina Liisborg.  Jørgen True

Af Gina Liisborg
Sektorformand

Annonce

Det er dejligt, at Kost- og Servicesektoren endnu engang har været med til at udpege de dygtige medarbejdere, der har fået ‘De økologiske køkkenroser’. Næstformand Berit Jakobsen har sammen med Landbrug og Fødevarer, 3F og Kost- og Ernæringsforbundet smagt sig igennem dejlig hverdagsmad over hele landet. 

Læs også: Børnehus dyrker Abba, Pippi og spiser 'kanelbullar': Se de søde fotos

Prisen ‘De økologiske køkkenroser’ gives til de plejecentre, hospitaler og daginstitutioner, der gør en ekstra indsats for at øge andelen af økologiske råvarer og dermed fungerer som inspiration for andre. 

Økologi handler ikke kun om råvarer og renere grundvand. Når vores medlemmer kommer ind i billedet, handler det også om tilberedning, friskhed og uddannelse. En satsning på økologi medfører ofte, at man laver maden fra bunden. 

Selvom man godt kan købe økologisk halvfabrikata, så er fortællingen næsten altid, at saksen og dåseåbneren bliver udskiftet med en skrællekniv, når et køkken omlægger til mere økologi.

En satsning på økologi medfører ofte, at man laver maden fra bunden.

Gina Liisborg, sektorformand.

At lave maden fra bunden skaber et fantastisk engagement i køkkenet, for selvfølgelig giver det arbejdsglæde, når børnene, beboerne og patienterne har glæde af den mad, man laver til dem. 

Læs også: Britta er årets bedste køkkenmedarbejder 

For børnene er der desuden læring i, at køkkenmedarbejderne viser dem en rødbede eller en frisk fisk. Og for plejehjemsbeboerne vækker gamle retter og duften af dem gode minder. 

Det hører med til billedet af de innovative offentlige køkkener, at maden ikke må koste mere på grund af økologi. Det er selvfølgelig en udfordring. Men den klarer de.

Klummen er også bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev