Annonce

To parkerede ambulancer fra Ambulance Syd

Blot én sag afsluttet efter ambulance-konkurs


Et år efter ambulancefirmaet BIOS’ konkurs er det stadig kun lykkes at afslutte én sag for det månedslønnede personale.

Annonce

I juli 2016 gik BIOS konkurs, og regionens eget selskab Ambulance Syd overtog ambulancedriften. Medarbejderne i BIOS havde penge til gode, som Region SYD skulle udbetale, men der opstod uenighed om beløbets størrelse. Et år efter, er kun én ud af cirka 90 sager afsluttet.  Heidi Lundsgaard

Af Morten Olsen
Journalist

Annonce

Et år er gået med tovtrækkeri med Region Syd, men FOA og regionen er kun blevet enige om én sag ud af cirka 90 for de månedslønnede reddere, der var ansat i konkursramte ambulancefirma BIOS. 

Dertil kommer nogle få fra det timelønnede personale, men det går alt for langsomt, mener fællestillidsmand Fritz Kjær. Han er med egne ord godt gammeldags træt af, at det trækker ud. Og han har svært ved at se en ende på sagerne. 

Læs også: Redder efter konkurs: ”Man bliver bitter, sur og irriteret”

“Det begynder at lugte af, at det bliver en domstol, der afgør det. Jeg tror, at de fleste kolleger har indstillet sig på, at det kommer til at tage lang tid, hvis vi skal se det sidste af det, vi mener, at vi har krav på,” siger han.

Det er jo ikke medarbejderne selv, der har bragt sig i den her situation. De har arbejdet som sindssyge for at få det hele til at løbe rundt.

Fritz Kjær, fællestillidsmand for ambulanceredderne i Region Syd. 

Strid om 19 millioner

BIOS gik konkurs i juli sidste år, og derefter overtog Region Syd driften og medarbejderne.

Regionen mente, at redderne har ca. 47 millioner kroner til gode, mens fagforeningerne FOA og 3F regnede det ud til 66 millioner kroner – altså en forskel på 19 millioner.

Siden da har parterne strides om de 19 millioner, men de er stadig uenige om det meste, og derfor ser Fritz Kjær snart ikke anden udvej end en langstrakt retssag.

Ærgrelse i regionen

Hos regionen er HR-direktør Lene Borregaard også ærgerlig over, at det tager så lang tid.

“Jeg kan sagtens forstå, at det er rigtig træls. Vi gør alt, hvad vi kan, for at få det afsluttet så hurtigt som muligt,” siger hun.

Både hos FOA og i regionen er man enige om, at sagen er mere end almindeligt kompliceret, og det er meget svært at finde ud af, hvad der er op og ned. 

Og det er en væsentlig årsag til, at det trækker ud med en løsning. For Region Syd er det også et spørgsmål om, at alt skal kunne dokumenteres, hvis statens revisorer kommer forbi.
 
"Vi har en forpligtigelse til at have dokumentation for de afgørelser, vi træffer. Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt vi tror på medarbejderne, det er bare de vilkår, vi arbejder under," forklarer HR direktør Lene Borregaard.

Sagen kort

  • BIOS overtog i 2015 ambulancedriften i Region Syd.
  • I juni 2016 gik BIOS konkurs, og regionen overtog ambulancedriften med sit eget selskab, Ambulance Syd.
  • De fleste medarbejdere flyttede med over i Ambulance Syd som tegnede overenskomst med FOA.
  • Medarbejderne i BIOS havde penge til gode, som Region Syd skulle udbetale. Men der opstod uenighed om beløbets størrelse mellem regionen og FOA og 3F.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev