Annonce

Ny undersøgelse: Husk at rose din tillidsvalgte


Ny undersøgelse viser, at 78 procent af de tidligere tillidsvalgte er tilfredse med hvervet. 

Annonce

“Jeg er glad for jobbet, fordi jeg kan hjælpe mine kolleger. Men man kan godt mærke, det er blevet hårdere, fordi tiden ikke altid svarer til størrelsen på opgaverne, der følger med. Jeg har i alt to timer hver uge til opgaverne,” siger Marianne Hansen, arbejdsmiljørepræsentant i hjemmeplejen i Brøndby Kommune Jørgen True

Af Anders Ejbye-Ernst
Journalist

Annonce

Har du dårlige arbejdsforhold eller generer arbejdsmiljøet, så skal du tage fat i din tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant. De er nemlig dit talerør på jobbet og har mulighed for at rejse problemer over for ledelsen.

Selvom tillidshvervet er en ekstra opgave ved siden af jobbet, så har fire ud af fem af de tidligere tillidsvalgte været glade for deres hverv. Det viser en ny undersøgelse, som FOA har lavet.

Læs også: Lønstop til FOAs ledelse blev ikke til noget

Forklaringen er ifølge Henning Jørgensen, professor og arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet, at hvervet giver mening, fordi man kan hjælpe andre.

”Alene det at nyde tillid og blive valgt af kollegaerne er i sig selv en tilfredsstillelse. Dernæst er der noget tilfredsstillende i at kunne hjælpe sine kollegaer, hvis de har problemer, og så er der noget personlig udvikling i at skulle bygge bro mellem ledelse og medarbejder,” siger han. 

Selvom der er overordnet tilfredshed med hvervet, angiver de tidligere tillidsvalgte også en række udfordringer, der trækker den anden vej. 

Eksempelvis svarer de tidligere tillidsvalgte, at mere tid, større opmærksomhed fra ledelsen, større interesse og opbakning fra kollegerne, større løntillæg og løbende uddannelse ville gøre arbejdet mere lukrativt. Netop tiden er afgørende for tilfredsheden.

“Jeg tror, at vores tillidsfolk i en stigende grad oplever, at de skal bruge rigtigt meget tid. Derfor er de lokale aftaler, vi laver med arbejdsgiveren om tid, rigtigt vigtige, for man skal selvfølgelig have den nødvendige tid til at lave et stykke arbejde, som kollegerne oplever som godt,” siger Dennis Kristensen, formand for FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev