Annonce

To sosu'er med deres cykler

Tema: Den gode kollega

FOA'ere har verdens bedste kolleger

97 procent af FOAs medlemmer mener, at de har gode kolleger. Det lover godt for trivsel og arbejdskvalitet, siger eksperter.

Annonce

“Jette får mig til at tro på mig selv og min faglighed. Hun er en god sparringspartner. Det er hende, der får mig på cyklen på vej til og fra arbejde,” siger Christina Krøyer (th.), der har indstillet sin kollega til Fagbladet FOAs pris som Årets kollega.  Jørgen True

Af Karen Greve
Journalist

Annonce

Blandt FOAs medlemmer finder du verdens bedste kolleger. I en ny undersøgelse erklærer 97 procent sig helt eller delvist enige i, at de har et godt forhold til deres kolleger.

Og gode kolleger er nødvendige, når man arbejder med mennesker og har opgaver, der kan være følelsesmæssigt opslidende. Det siger seniorforsker Thomas Clausen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø:

“Når man yder omsorg for mennesker, kan man føle, at man giver og giver, og det er opslidende, hvis man ikke føler, man får noget igen. Positiv feedback fra kolleger skaber trivsel. Et godt arbejdsmiljø er med til at tanke én op, så man går glad og motiveret på arbejde.”

Thomas Clausen peger på, at det er en fordel at kende hinanden godt. Det skaber tryghed og gode løsninger i vanskelige situationer:

“I en børnehave eller på et plejehjem er der ikke altid tid til at tale med kolleger midt i en krise. Her er det vigtigt at kunne handle fælles uden ord. Det samme gælder under en ildebrand eller en ambulanceudrykning.”
66

procent er helt enige i, at de har et godt forhold til deres kolleger. 31 procent er delvist enige.

Kilde: Medlemsundersøgelse om kollegaskab, oktober 2016, 5.547 deltog

Fælles værdier

Når det gode kollegaskab generelt lykkes for FOAs medlemmer, skyldes det enighed om de vigtigste værdier i jobbet, mener arbejdsmiljøkonsulent i FOA Charlotte Bredal.

“Vi er enige om, at den vigtigste værdi i vores job er at hjælpe mennesker. FOA-medlemmer har ikke et særligt omsorgsgen, men vi har et værdifællesskab, der giver et godt udgangspunkt for at være gode kolleger,” siger hun.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev