Annonce

Tema: Kongres 2016

Ung sosu stryger til tops i FOA: Se hendes farvel til kollegerne


31-årige Helena Mikkelsen sagde i denne uge farvel til jobbet i hjemmeplejen i Hjørring Kommune og goddag til nyt arbejde i topledelsen hos FOA som hidtil yngste forbundssekretær.

Annonce

Helena Mikkelsen fra Vrå fik flest stemmer, da der var valg til posterne som forbundssekretær i FOAs ledelse. Søren Schnoor og Henriette Skov Andersen

Af Henriette Skov Andersen
Videojournalist

Annonce

“Mange har sagt, at nu må du ikke glemme os hernede, og det er i hvert fald én ting, der ikke kommer til at ske. Det er netop derfor, at jeg har stillet op til posten som forbundssekretær – fordi jeg vil kæmpe deres sag.

Sådan lød det fra den nyvalgte forbundssekretær og social- og sundhedsassistent, Helena Mikkelsen, da hun tirsdag skulle sige farvel til sine tidligere kolleger i Hjørring.

Hun havde dårligt fået fjernet krummerne i mundvigene oven på afskedsreceptionen for kollegaerne, før hun onsdag morgen skridtede hen over Staunings Plads i København mod Forbundshuset og en tredobling i sin løn.

“Det kan da godt være, at det måske bliver til en rejse sydpå. Det har vi aldrig gjort det så meget i, vi har mest bare camperet,” siger nordjyden, der trods arbejdet i hovedstaden fortsat vil blive boende med sin mand og 4-årige søn i Vrå. 

Læs også: Ung sosu stormer ind i FOAs ledelse

Meget at kæmpe for
Helena Mikkelsen er overbevist om, at hendes erfaring som sosu-assistent på gulvet vil gavne hendes arbejde som forbundssekretær.

“Det, tror jeg helt sikkert, kan være med til at give en vinkel på tingene. Og det giver i hvert fald mig en kampgejst, fordi jeg ved, at der er mange ting at kæmpe for.”

Tre forbundssekretærer valgt 

Helena Mikkelsen høstede flest stemmer, da de nye forbundssekretærer blev valgt den 18. november på FOAs kongres. Hun fik i alt 503 af kongressens stemmer. 

Foruden Helena Mikkelsen blev Joan Prahl og Jens Nielsen valgt til forbundssekretær med henholdsvis 431 stemmer og 372 stemmer. I alt var der fem personer opstillet.

Læs også: Ny FOA-formand skal vælges i april 2018


 
Portræt af Joan Prahl, forbundssekretær i FOA
Joan Prahl, 44 år, har været pædagogmedhjælper, tillidsrepræsentant (TR) og arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og siddet i MED-udvalg. Hun har været afdelingsformand for FOA Bornholm og siden 1. januar 2016 konstitueret forbundssekretær i FOA med ansvar for uddannelse, ligestilling og seniorarbejdet. Hun vil blandt andet kæmpe for bedre lønvilkår og for, at alle FOAs medlemmer får mulighed for uddannelse og efteruddannelse. Johnny Frederiksen
Portræt af Jens Nielsen, kandidat til posten som forbundssekretær i FOA
Jens Nielsen, 53 år, er uddannet social- og sundhedsassistent og har arbejdet inden for hjemmeplejen. Han har været tillidsrepræsentant-suppleant og arbejdsmiljørepræsentant og afdelingsformand for FOA Frederikshavn. Jens Nielsen vil arbejde for, at FOA skal fortsætte med at sætte arbejdsmiljøet på dagsordenen i overenskomsterne og tydeliggøre, at vilkårene på mange arbejdspladser er så pressede, at medlemmerne bliver syge af det. Johnny Frederiksen

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev