Annonce

Karen Stæhr og Sophie Løhde. Social- og sundhedssektorens årsmøde i Aarhus 2016

Tema: Kongres 2016

Minister til sosu'er: I skal forgyldes

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) lovpriser hverdagens eksperter, som arbejder inden for social- og sundhedsområdet.

Annonce

Der var hjertelige smil og gensidig ros i Smilets by, da sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (th.) besøgte Social- og Sundhedssektorens årsmøde, hvor sektorformand Karen Stæhr tog imod. Niels Åge Skovbo

Af Gitte Hejberg
Chefredaktør

Annonce

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) havde masser af smil, ros og anerkendelse med til de social- og sundhedsansatte, da hun besøgte FOAs Social- og Sundhedssektors årsmøde 15. november i Aarhus.

”I er de ildsjæle, der kan gøre en forskel i et menneskes liv – ja, i en hel families liv,” sagde ministeren, og citerede en kvinde, der var taknemmelig, fordi de ansatte havde taget sig så godt af hendes syge mand på plejehjemmet.

”Kvinden sagde, at I burde forgyldes, fordi I gør så meget. Jeg erklærer mig enig.”

”Vi befinder os i Smilets by, og det er meget passende. For det er jer, der i hverdagen kommer med de smil, der er så hårdt brug for – også selv om de kan være svære at få frem i en travl hverdag,” jublede Sophie Løhde.

Glad for varme hænder

Ministeren takkede FOA for at sætte værdighed i ældreplejen på dagsordenen.

”Det er FOA-medlemmernes faglige indsigt, der kan omsætte politikkerne i praksis. Derfor er jeg glad for, at to tredjedele af værdigheds-milliarden er brugt til flere varme hænder,” sagde hun.

Sophie Løhde takkede også FOA for at bidrage til Danmarks nye nationale demenshandlingsplan.

”I skal have ros, fordi I på tværs af faggrænser og interesser er gået ind i arbejdet med at etablere en ny national handlingsplan. 80 procent af beboerne på landets plejehjem har en demenssygdom, og andelen stiger. Nu har vi en handlingsplan, som er blevet til i samarbejde med de demente og deres pårørende – og ikke mindst i samarbejde med de fagprofessionelle, der arbejder ude i virkeligheden," sagde hun.

Forgyldes i kroner og øre

Der var ligeledes minister-ros til FOAs konstruktive arbejde for at imødegå vold i psykiatrien og forbundets opbakning til de nye specialpsykiatriske afdelinger. Hun kvitterede også for FOAs helt nye bud på et stærkere nært sundhedsvæsen, som hun ville bringe med ind i et udspil om det nære sundhedsvæsen, som regeringen, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening kommer med i starten af 2017.

Formand for FOAs Social- og Sundhedssektor Karen Stæhr roste omvendt ministeren for hendes engagement og for at lytte til FOA og sosu’erne.

”Jeg er rigtig glad for, at du mener, at vi skal forgyldes. Vi nærmer os jo overenskomstforhandlingerne, så det vil jeg huske. Måske skal vi skifte Bent Hansen (formand for Danske Regioner, red.) ud med Sophie,” sagde Karen Stæhr.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev