Annonce

Kvinde med kort, lyst hår og mørke briller ser ind kameraet

Jette får 125.000 kroner efter løntjek


Jette Pedersen kan se frem til en stor pose penge efter, at der er fundet fejl på hendes lønsedler fem år tilbage i tiden.

Annonce

Jette Pedersen er glad for, at hun tog imod et løntjek. Det afslørede nemlig fejl på lønsedlen fem år tilbage i tiden. Jens Bach

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

I fem år har omsorgsmedhjælper Jette Pedersen ikke fået den løn, hun har knoklet for.

På den døgninstitution, hvor hun arbejdede i perioden fra 2011 til 2015, blev hun ofte kaldt på ekstravagter – også i weekenderne.

Men kommunen har ikke registreret de rigtige tillæg på hendes lønseddel.

Læs også: Løntjek giver tusinder til medlemmerne

’Noget var rivende galt’

På intet tidspunkt har den 44-årige omsorgsmedhjælper opdaget fejlen. Lige indtil et fyraftensmøde med FOA i slutningen af sidste år, hvor medarbejderne blev bedt om at medbringe et par lønsedler.

”Repræsentanten fra FOA kunne hurtigt se, at der var noget rivende galt. De såkaldte PF-dage ’planlagte fridage’ var ikke noteret korrekt. Nogle måneder var de noteret korrekt med to dage, andre gange var de der ikke,” siger Jette Pedersen, som ikke var klar over, at de dage var så vigtige.

”Jeg havde aldrig en mistanke om, at det skulle være en fejl,” tilføjer hun.

Læs også: Løntjek giver Kevin 54.000 ekstra

Spektakulær sag

Kommunen har nu indgået forlig med FOA om at udbetale 125.000 kroner plus pension og ferie til Jette Pedersen. En størrelsesorden, som er ’helt vild’ ifølge formanden for social- og sundhedssektoren i FOA Holstebro Tanja Nielsen.

”Jeg har aldrig set en sag i den størrelsesorden før. Normalt ligger mange løntjek-sager i størrelsesordenen 20-30.000 kroner,” siger Tanja Nielsen, som håber, at kommunen kan tage ved lære.

”Jeg er sikker på, at fejlen ikke er lavet med vilje. Jo flere fejl, vi finder, desto mere bevidste bliver kommunen om, at der skal rettes op,” tilføjer formanden.

Læs også: Højere grundløn for alle: Her er slutresultatet for medlemmer i Teknik- og Servicesektoren 

Særdeles uheldig

Lemvig Kommune erkender fejlen og vil nu rette op. Til Avisen.dk siger viceborgmester og formand for arbejdsmarkedsudvalget Kenneth Bro, at:

”Det er særdeles uheldigt, at der kan forekomme fejl og så i den størrelsesorden, og det er godt, at fagforeningen har opdaget fejlen, så vi kan rette op på den.”

Kommunen er nu i gang med at gennemgå alle lønudbetalinger inden for bestemte sektorer for at se, om der gemmer sig flere fejl.

Løntjek-kampagne lige nu

FOA kommer, som en del af løntjek-kampagnen med den øvrige fagbevægelse, på besøg hos en række arbejdspladser i ugerne 44, 45 og 46. Her kan FOAs medlemmer få svar på en række arbejdsrelaterede spørgsmål samt få tjekket deres lønsedler for eventuelle fejl.

Du kan læse mere om FOAs løntjek, og er du i tvivl, om du får den rigtige løn, kan du altid kontakte din lokale FOA-afdeling.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev