Annonce

En kvinde fra ryggen med langt mørkt hår.

Værtsfar til au pair: Normalt at befamle i Danmark


Ann kom sidste år til Danmark for at være au pair. Allerede i bilen på vej hjem fra lufthavnen begyndte manden i familien at befamle hende. 

Annonce

Manden i en værtsfamilie begyndte allerede i lufthavnen at befamle deres au pair fra Nepal.  Polfoto

Af Andreas Hemme
Journalist

Annonce

22-årige Ann fra Nepal ville gerne arbejde med børn og havde derfor søgt til Danmark som au pair. Hun havde været i kontakt med faderen i en værtsfamilie, som virkede sød og rar, og som havde fortalt, at hun i sit arbejde som au pair ville få masser af tid til at fokusere på familiens to børn.

Filmen knækkede dog allerede, da Ann blev hentet af faderen i lufthavnen. I bilen hjemad begyndte manden at befamle hende.

”Jeg sagde til ham, at jeg ikke brød mig om det. Men han fortalte mig, at folk i Danmark var meget ligefremme, og at det var helt normal opførsel. Så jeg sagde ikke mere til det, da jeg nok bare overreagerede. Det var vel sådan, man sagde velkommen her i landet,” fortæller Ann.

Ulykkelig i hjemmet

Men det var ikke kun velkomsten, der gik langt over Ann’s grænser. Første dag i hjemmet forløb efter omstændighederne fint. Men anden dag Ann var der, tog manden hende med udenfor og prøvede igen at røre ved hende.

”Han gjorde det aldrig foran sin kone og børn. Men når der ikke var andre til stede, så prøvede han at give mig knus og kys, selvom jeg bad ham om at lade være,” siger Ann.

En dag hvor konen var ude, fandt manden Ann grædende. 

”Jeg fortalte ham, at jeg var ulykkelig over at være i huset. Han sagde, at jeg ikke skulle tænke på det, samtidig med at han prøvede at kramme mig og tvang mig til at kysse ham,” fortæller hun.

Lange nætter

Udover at skulle tage sig af børnene i huset, blev Ann også sat til omfattende rengøringsopgaver i hjemmet. Hun blev derfor mere og mere udmattet, da søvn ikke var noget hun fik meget af.

”Han blev ved med at skrive beskeder til mig om aftenen og natten, og nogle gange kom han også ned og bankede på. Jeg lå tit bange om aftenen og kunne ikke falde i søvn før klokken var tre om natten,” siger Ann. 

Afsted uden konen

En dag sagde faderen, at han ville fortælle Ann noget, men at han ikke kunne sige det i huset. Han bad hende derfor forlade huset, og så ville han komme og samle hende op i sin bil fem minutter efter, så konen ikke opdagede, at de tog afsted sammen. 

Han kørte hende hen til et værelse, han havde i nærheden, og her begyndte han igen at tage på hende, på trods af at Ann sagde til ham, at hun syntes det var ubehageligt.

”Han sagde til mig, at det var okay, og at han ikke ville røre mig. Men det sagde han, mens han sad og tog på mig. Samtidig sagde han, at han håbede jeg også ville røre ved ham,” fortæller Ann.

Ann nægtede, og det endte med, at faderen sagde, at klokken var mange, og at de skulle hjemad.

Find en anden familie eller tag hjem

De følgende dage prøvede faderen flere gange at få hende med til værelset igen, men Ann ignorerede hans tilnærmelser. Det endte med, at faderen fortalte Ann, at fordi hans børn ikke kunne lide hende, var hun nødt til enten at finde en anden familie, eller at tage hjem til Nepal. 

Ann havde alt i alt betalt omkring 5.000 dollars for at komme til Danmark for at arbejde som au pair, så truslen om at blive sendt hjem var alvorlig for hende. Ann fik med hjælp fra en veninde, der var frivillig ved Au Pair Network (APN), hurtigt fundet en ny familie, som hun har været ved siden.

Inden hun forlod den første familie, havde manden taget hendes telefon for at slette beviser, i form af de beskeder han havde sendt til hende. Med hjælp fra APN har Ann meldt manden for blufærdighedskrænkelse til politiet og Styrelsen for International Rekruttering og Integration. 

'Ann' er et opdigtet navn, da hun har ønsket at være anonym. Hendes fulde navn er redaktionen bekendt. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev