Annonce

Advokat Eva Persson sidder med foldede hænder og kigger til siden

Kendt advokat betalte hushjælp 72 kroner i timen


Advokaten Eva Persson og hendes mand bliver beskyldt for social dumping, efter det er kommet frem, at parret har betalt en voksen hushjælp under 80 kroner i timen.

Annonce

Advokat Eva Persson og hendes mand er blevet beskyldt for social løndumping, da de har betalt en voksen hushjælp under 80 kroner i timen.  Scanpix/Morten Juhl

Af Andreas Hemme
Journalist

Annonce

Doriana Gómez de la Torre blev som 23-årig hushjælp betalt 72 kroner i timen af advokaten Eva Persson og hendes mand Bjarke Salomonsen, viser beregninger som Avisen.dk har lavet. 
 
Det er alt for lavt, mener Jean Gocotano, som er rådgiver i Au Pair Netværket, der består af FOA, Kirkernes Integrations Tjeneste og den katolske hjælpeorganisation Caritas.
 
”Vi anser det her for at være en sag om social dumping, hvor man prøver på at spise voksne mennesker af med meget ringe løn og dårlige vilkår. Vi har to andre lignende sager med EU-borgere lige nu,” siger Jean Cocotano til Avisen.dk.
 
Eva Persson selv mener dog ikke der er noget at komme efter. Ifølge hende har Doriana Gómez de la Torre ingen udgifter haft, da hun arbejdede for familien, fordi de betalte alt for hende, herunder kost og logi, telefon, togkort og flere ferierejser.
 
”Det helt afgørende er, at vi har fulgt kontrakten og alle love. Det er virkelig absurd at skrive om det her. Vi har gjort langt mere for Doriana, end vi behøvede,” siger Eva Persson til Avisen.dk
 

Færdig med at være hushjælp 

Doriana de la Torre er efter oplevelserne med familien færdig med at være hushjælp i Danmark.
 
”Jeg er meget skuffet over familien. Jeg havde tillid til dem og regnede med dem. Men de udnyttede mig,” siger Doriana til Avisen.dk.
 
Doriana de le Torre blev betalt mindre i løn, end det er lovligt for en au pair. Men selvom Doriana bliver omtalt som ”au pair” i sin kontrakt, fremgår det også, at hun ikke juridisk skal regnes som au pair, men som hushjælp. 
 
FOAs formand Dennis Kristensen mener, at Doriana burde have haft minimum 120 kroner i timen, da det er, hvad FOA som minimum ville forlange for et medlem.
 
”Når man som Eva Persson er advokat med viden om ansættelsesret, er det ikke noget tilfælde, at man har lavet en kontrakt, hvor den ansatte får en ualmindelig luset løn. Altså hvor der er tale om regulær løndumping,” siger han til Avisen.dk

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev