Annonce

Erhvervsskolen TEC

Erhvervsskole får Hygiejneprisen

Flotte lokaler giver begejstrede elever. Erhvervsskolen TEC, der netop har brugt millioner på at indrette lokaler til undervisning i rengøring, hygiejne og service, er modtagere af årets hygiejnepris.

Annonce

Erhvervsskolen TEC har indrettet undervisningslokalerne, så de ligner den virkelighed, eleverne skal ud og arbejde i.  Erhvervsskolen TEC

Af Ingrid Pedersen
Journalist

Annonce

Eleverne jubler over de gode fysiske rammer for undervisningen, der møder dem, når de skal lære professionel rengøring på TEC, Technical Education Copenhagen. De fine faciliteter fik FOA til at indstille skolen til Hygiejneprisen, som bliver uddelt i Nyborg i dag.
  
Faglig konsulent i FOA, Jeanette Staffeldt er censor på skolen og møder derfor jævnligt eleverne:

”De nærmest bobler af begejstring over de fine rammer, og det smitter af på deres engagement i undervisningen,” siger hun. 

For et par år siden besluttede bestyrelsen at investere i ombygning af skolen og nybygning af undervisningsfaciliteterne på området. Indtil da havde eleverne måttet bruge skolens offentlige toiletter til den praktiske del af undervisningen – til stor gene for de øvrige elever.

Fagligheden øges

Skolen blev indstillet til prisen med den begrundelse, at de gamle undervisningsfaciliteter sendte et signal til eleverne om, at deres undervisning og faglighed indenfor området ikke er vigtig, når de ikke kunne få de rigtige redskaber og faciliteter til undervisningen. Det blev ændret med ombygningen.

”I betragtning af, hvor bekymrende udviklingen er med stigning i antallet af smitsomme sygdomme og multiresistente bakterier, er det utroligt vigtigt at fremme professionaliseringen og fagligt velkvalificeret arbejdskraft,” siger Jeanette Staffeldt.
 
Hun håber, fokus på området og tildeling af Hygiejneprisen vil inspirere andre uddannelsesinstitutioner på området til også at investere i bedre undervisningsfaciliteter. 

Prioriteret uddannelse

Investeringen beløb sig til i alt 5,3 millioner kroner, og Jeanette Staffeldt understreger, at det viser, at TEC prioriterer uddannelser indenfor hygiejne- og rengøringsområdet lige så højt, som de prioriterer de øvrige faglige uddannelser – for eksempel som tømrer eller elektriker.  

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev