Annonce

Collage med en censureret lønseddel i baggrunden og et portræt af FOA-medlem Ole Jensen.

Skiftede til FOA: Fik 4.000 mere om måneden


Da Ole fik nyt job, var han pludselig medlem af en fagforening, der ikke kunne forhandle hans løn. Han skiftede til FOA og steg til højeste løntrin.

Annonce

Seniorjobber Ole Jensen fik glæde af, at FOA forhandlede hans løn.  Privatfoto / Collage: Hans Helsner 

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

Siden 2014 har FOA sikret medlemmerne adskillige millioner, efter løntjek har afsløret fejl på lønsedlen.
 
Men det er ikke kun ved fejl på lønsedlen, at FOA kan give din løn et løft. Det er den tidligere smed Ole Jensen blandt andre bevis på. I dag er han seniorjobber og arbejder som teknisk servicemedarbejder på en døgninstitution - et område, som hører under FOAs overenskomster. Derfor er det også kun FOA, der kan forhandle hans løn, og det fik Ole til at skifte fagforening. 

Steg til højeste løntrin

”Der er noget at komme efter,” tænkte formand for teknik og servicesektoren i FOA Odense, Betina Schwertfeger, da hun så Oles ansættelsesbrev. Hun tog derfor fat i kommunen for at forhandle Oles løn.
”Jeg har en masse erfaring, som ikke fremgik af min lønseddel, så jeg fik ikke den løn, jeg burde,” siger hovedpersonen selv til Fagbladet FOA. Han er tilfreds med FOAs arbejde.
”Betina var meget vedholdende over for kommunen. Sagen varede 4-5 måneder, men så endte jeg også på det højest mulige løntrin,” siger han.
I alt endte Ole med at stige 9 løntrin plus et særligt dispositionstillæg. Dermed får han nu omkring 4.000 kroner mere i lønposen hver måned. 

Succes til 150.000

”Jeg forsøger altid at ’sælge’ medlemmerne bedst muligt. Og når det kommer til seniorjobbere, har arbejdsgiveren ingen udgift udover de ekstra løntrin, som forhandlingerne giver. Det gør det ofte lidt nemmere,” siger Betina Schwertfeger selv om forhandlingerne til Fagbladet FOA.
Alene siden sidste år har hun sikret seks medlemmer på seniorjobordning en samlet lønstigning om året på knap 150.000 kroner.
I forhandlingssituationen lægger hun særligt vægt på, at overenskomsten – også for seniorjobbere – foreskriver, at ansatte lønnes efter kvalifikationer og erfaring.

Måske det er dig?

Har du relevante kvalifikationer og/eller erfaring, som ikke afspejles i din løn? Så kontakt din lokalafdeling – den kan hjælpe dig.
Find din afdeling på www.foa.dk/afdelinger

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev