Annonce

COLOURBOX50392828

Efter voldsom kritik: Minister vil alligevel ikke afskaffe krav om at indhente straffeattester


Ovenpå hård kritik fra blandt andre FOA har socialministeren trukket et omdiskuteret forslag tilbage om at fjerne krav om straffeattester for ansatte på sociale tilbud.

Annonce

”Vi kan ikke gå på kompromis med sikkerheden,” lød det fra formand for Pædagogisk Sektor i FOA, Kim Henriksen, da forslaget blev stillet. Nu er det trukket tilbage. Colourbox

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Både FOA, Socialpædagogerne, Foreningen Lev, De Anbragtes Vilkår og flere kommuner var ude med riven, da socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil fra Socialdemokratiet sammen med Kommunernes Landsforening foreslog, at det ikke længere skulle være en pligt for et botilbud at indhente straffeattester, når der skulle ansættes nye medarbejdere eller ledere.

Nu er ministeren vendt på en tallerken og har trukket forslaget tilbage. Det skriver Socialmonitor.

Ministeren udtaler i en skriftlig kommentar:

”Jeg har forståelse for de reaktioner, der er kommet på det forslag til regelforenkling, der er aftalt med KL. Jeg har fulgt debatten og lyttet til bekymringerne i aftalekredsen bag rammeaftalen. Jeg synes, de er berettigede. I det lys er jeg kommet frem til, at det giver mest mening at opretholde kravet om, at der skal indhentes straffeattest.”

”Står bag aftale”

Forslaget om at fjerne straffeattestkravet kom som en del af i alt 113 forenklingsforslag fra regeringen og KL.

Pernille Rosenkrantz-Theil vil stadig bakke op om, at brugen af straffeattester skal klarlægges, som det blev vedtaget i den politiske rammeaftale:

”Vi har lige indgået en stor og gennemgribende rammeaftale på handicapområdet – og et af mange initiativer i den er at undersøge mulighederne for at indhente straffeattester, og om borgere med et handicap i dag er tilstrækkeligt beskyttede i forhold til medarbejdere, der tidligere er dømt,” siger ministeren.

”Jeg står helt og holdent bag den aftale. Det ligger mig meget på sinde, at vi passer bedst muligt på de mest udsatte borgere i vores samfund. Herunder også sørger for, at der ikke opstår situationer, hvor personale med en kriminel fortid er ansat på bosteder og lignende.”

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev