Annonce

Nikolaj

Nikolaj er bekymret og overrasket efter ny undersøgelse: ”Vi ender med ’møgsager’”


Otte ambulancebehandlere.

Annonce

Tillidsrepræsentant og ambulanceassistent i Den Præhospitale Enhed i Region Nordjylland, Nikolaj Jakobsen Husted, er bekymret for den daglige trivsel blandt ambulancebehandlere. Privatfoto

Af Pernille Magaard Bøgh
journalist

Annonce

Det er, hvad der som minimum mangler, hvis ambulancetjenesten skal fungere optimalt i Region Nordjylland.

Det skriver TV 2 Nord, som henviser til en ny trivselsundersøgelse for ambulancetjenesten i regionen. Den peger på, at to ud af tre medarbejdere er utilfreds med arbejdsmiljøet.

Og det er overraskende for mange, mener tillidsrepræsentant og ambulanceassistent i Den Præhospitale Enhed i Region Nordjylland, Nikolaj Jakobsen Husted:

”Inden undersøgelsen kunne jeg godt have fortalt, at svarene ville pege i den negative retning. Men jeg er overrasket over, at det er så slemt,” fortæller han og kalder resultatet for ”bekymrende.”

”Der er ingen tvivl om, at jeg er bekymret. Både over resultatet, men også for den daglige trivsel.”

Læs også: Ambulancekaos landet over: Så mange reddere mangler

Udbrændthed og højt sygefravær
Ifølge Nikolaj Jakobsen Husted har ambulancepersonalet kørt for ”fuldt tryk” for længe, hvilket kommer til udtryk nu ved udbrændthed og højt sygefravær.

Det er derfor tid til handling, mener han:

Når en trivselsundersøgelse fra i sommers viser, at vores behandlere er udbrændte, så må man kigge på menukortet og se, hvad vi ikke skal lave. Hvor vi kan skrue.

Nikolaj Jakobsen Husted henviser til politikerne og fastslår, at det er deres ansvar at finde ud af, hvor der kan nedjusteres.

Også selvom der lige nu kigges ind i en fremtid, hvor der skal spares.

”Man skal spare op mod et millionbeløb, så det ser lidt uoverskueligt ud,” tilføjer tillidsrepræsentanten, der godt kan frygte for fremtiden.

”Der er ingen tvivl om, at vores kolleger er professionelle og yder deres bedste. Men jeg er bekymret for, hvornår der vil begynde at opstå fejl, og vi ender med nogle såkaldte ’møgsager,’ fordi de kører på pumperne.”

Nikolaj Jakobsen Husteds bøn til politikerne lyder derfor således:

”Jeg håber, de regionsvalgte politikere er klar til at tage stilling til, hvad vi ikke skal lave og fortælle borgerne, hvilken forringelse de vil møde.”

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev