Annonce

Stræk og bøj med albuerne

Tema: Snapshot

Bøj og stræk med Kirsten på 98 år


”Jaaah – skal vi så lave gymnastik igen?” I Børnehuset
Spodsbjerg er der stor jubel, da det går op for børnene,
at Kirsten er på vej på besøg sammen med fem andre
ældre fra Hundested Plejecenter. To gange om måneden
har børnehuset og plejecentret en ’legeaftale’, hvor der
bliver skabt relationer på tværs af generationer.

Annonce

Gymnastik i blodet. Når en gruppe beboere fra Hundested Plejecenter besøger Børnehuset Spodsbjerg, går der ikke længe, før 98-årige Kirsten Berger er i sit es. Gymnastik har fyldt meget i hendes liv, og hun nyder at bruge kroppen sammen med børnene. Jørgen True

Af Alexander Pilgaard Kjær
Journalist

Annonce

Gymnastik sammen i rundkreds
Op ned, op ned. En rutineret Kirsten har tydeligvis en koreografi, hun kender til hudløshed. Det går stærkt, når hun skiftevis løfter den ene og så den anden arm, den ene og så den anden fod og slår i luften med armene på skift. Børnene fra Mågestuen følger flot med, hvilket flere gange får Kirsten til at udbryde: ”Hvor er I gode.”
Se mine tænder
Se mine tænder. Plejehjemsbeboeren Jytte S. Pedersen har ikke længere et fuldt tandsæt, som treårige Oliver er godt på vej til. Oliver viser sine bisser, men får også fortalt Jytte, at han om kort tid kommer til at mangle tænder de samme steder som hende, når mælketænderne ryger ud og skal under puden.
Holde i hånd
Ro på. I børnehaver er tempoet noget hurtigere end på plejecentre. Nogle børn bevæger sig hele tiden, mens nogle ældre har det sværere med den disciplin. Disse forskelle udviskes, når en glat barnehånd for en stund hviler i en hånd præget af livets gang.
Leg med modellervoks
Former og farver. Efter gymnastiklektionen hygger Kirsten sig med Liva. De former og triller små kugler af modellervoks og former blå hjerter, mens de snakker om, hvordan det var at lege, da Kirsten var barn.
Hygge på stuen
Brobygger. Pia Jepsen (i midten) er tillidsrepræsentant og har været pædagogmedhjælper i 37 år – faktisk så længe, at nogle af forældrene til de børn, der går i børnehuset, selv har haft Pia som pædagogmedhjælper. ”Jeg elsker mit job, og en af de mange meningsfulde aktiviteter, vi har, er, når børnene og de ældre besøger hinanden.”
Hænderne op over hovedet

Guide: Få succes med generationsmøder

Klare aftaler
Medarbejderne i henholdsvis plejecentret og børnehuset har nogle klare aftaler om, hvilke aktiviteter der skal foregå.

Skab et fælles rum
Find nogle aktiviteter, hvor det er lige meget, om man er 89 eller 4 år.

Spis sammen
Vi inviterer altid de ældre på frokost, så der er tid til at lære hinanden at kende uden for aktiviteterne. Det er dejligt at samles om et måltid, hvor man spiser det samme.

Kilde: Tina Flintsø, leder af Børnehuset Spodsbjerg
+

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev