Annonce

dsvwef

Brandmandskolleger fra hele landet til demonstration mod Ronnis bortvisning


Kolleger fra Hovedstadens Beredskab og Østjyllands Brandvæsen tog onsdag formiddag i samlet flok til brandstationen på Åsumvej i Odense for at demonstrere mod bortvisningen af fællestillidsrepræsentant Ronni Bidstrup. ”Vi mener, at den bortvisning er urimelig og helt ude af proportioner,” lyder det fra tillidsrepræsentantkollega.

Annonce

Brandmand og tillidsrepræsentant Andreas Keil fra Hovedstadens Beredskab har sammen med Søren Nitschke fra Østjyllands Brandvæsen været tovholder på demonstrationen. ”Vi håber først og fremmest, at Ronni oplever støtte og opbakning, og at politikerne i beredskabskommissionen i Beredskab Fyn bliver mere bevidste om den her sag,” siger Andreas Keil. Heidi Lundsgaard

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Sparket ud på røv og albuer efter 17 år. Sådan føltes det for brandmand og fællestillidsrepræsentant Ronni Bidstrup, da han blev bortvist i sidste måned med henvisning til, at han var udeblevet ulovligt fra en søndagsvagt på sit job hos Beredskab Fyn.

Bortvisningen kom efter, at Ronni var blevet syg med omgangssyge natten mellem en fredag og en lørdag. Lørdag aften var han stadig ikke på toppen og meldte sig syg til sin søndagsvagt. Søndag formiddag havde han dog fået det bedre og kørte sin kone og sine børn ind til en restaurant, hvor han satte dem af. Mens han kørte en barnevogn om bag restauranten, blev han set af en mellemleder.

”Og så var det farvel og tak. De har ikke haft lyst til at tage dialogen på nogen måde. Det var bare ud af vagten,” siger Ronni.

Men den bortvisning er unfair, mener Ronnis kolleger fra Østjyllands Brandvæsen og Hovedstadens Beredskab, som onsdag tog til Odense for at demonstrere foran Ronnis gamle arbejdsplads på brandstationen på Åsumvej.

”Man bortviser en dygtig brandmand og en afholdt kollega, og man bortviser ham uden at høre hans forklaring. Ud fra hvad han fortæller mig, stemmer den straf slet ikke overens med den potentielle gerning. Vi mener, at den bortvisning er helt urimelig og ude af proportioner,” siger tillidsrepræsentant og brandmand i Hovedstadens Beredskab, Andreas Keil.

Ønsker ikke at komme tilbage

Cirka 55 brandmandskolleger var onsdag mødt op, og det gjorde stort indtryk på Ronni, som ikke selv deltog.

”Jeg er selvfølgelig glad for, at de vil vise, at det ikke er en okay måde at behandle en kollega på. Det er dejligt, at der er kolleger, der støtter op,” siger Ronni, som efter sin bortvisning har fået et tre måneders vikariat hos Østjyllands Brandvæsen.

”Jeg er glad for mit job nu. Jeg er glad, når jeg kører på arbejde og glad, når jeg kører hjem igen. Jeg kunne ikke ønske mig mere. Men jeg er stadig rigtig ærgerlig over måden, jeg kom fra min gamle arbejdsplads på,” siger han.

Han ønsker ikke længere at komme tilbage til Beredskab Fyn, men håber, at afgørelsen i hans sag bliver lavet om, så han bliver afskediget i stedet for bortvist. På den måde ville han få ti måneder med løn, hvor han med bortvisningen ikke får noget. Sagen bliver lige nu forhandlet mellem FOA og Kommunernes Landsforening.

”Og så håber jeg, at demonstrationen gør, at beredskabskommissionen får øjnene op og begynder at tage arbejdsmiljøet blandt brandmændene alvorligt, for det har været dårligt længe,” siger Ronni Bidstrup.

Beredskab Fyn er ’ærgerlige’ over bortvisning

Øverste leder i Beredskab Fyn, beredskabsdirektør Søren Ipsen, vil ikke udtale sig om Ronnis fyring, fordi det er en personalesag, men han har tidligere blandt andet sagt, at Ronni ikke bliver fyret for sit arbejde som fællestillidsrepræsentant.

Han har sagt således til Fyens.dk:

”Jeg kan ikke uddybe det yderligere. Han er bortvist på baggrund af personalesagen og kun det. Det er ikke en ønsket situation, og jeg er meget ærgerlig over, at vi har måtte bortvise vedkommende. Det er ikke hverdagskost, og det bør det heller ikke være. Men som ledelse kan man være nødt til at træffe nødvendige beslutninger, selv om de er ubehagelige,” siger Søren Ipsen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev