Annonce

Tema: Lokalløn

Fagbladet FOA vinder journalistpris


Journalist Rasmus Handberg har vundet fagmediernes journalistpris, O-prisen, for at sætte fokus på FOA-medlemmernes lokalløn. ”Jeg har nærmest fået lokalløn på hjernen,” sagde prisvinderen – der hædres af juryen for at have gjort en konkret forskel for medlemmerne.

Annonce

Journalist ved Fagbladet FOA Rasmus Handberg har vundet journalistprisen O-prisen for sine artikler om lokalløn. ”Allermest glad er jeg for at kunne gøre en forskel for medlemmerne,” siger han. Malin Schmidt

Af Malin Schmidt
Journalist

Annonce

I mere end et år har Fagbladet FOAs journalist Rasmus Handberg skrevet artikler, researchet, trukket tal, interviewet og sammenlignet FOA-medlemmernes lokalløn.

Og i dag blev han hædret med O-prisen, fagmediernes journalistpris, for sit arbejde, der er mundet ud i en lang række artikler om den del af FOA-medlemmernes løn, der forhandles lokalt – og som har gjort en helt konkret forskel på FOA-medlemmers lønsedler.

”Jeg er simpelthen så glad,” sagde den stolte prisvinder, da han blev hædret hos Journalistforbundet i København, og som i sin præsentation indrømmede, at han nærmest havde fået lokalløn på hjernen undervejs i processen.

Læs også: Fagbladet FOA nomineret til pris for artikler om lokalløn

”Jeg er først og fremmest glad for den forandring og den gennemsigtighed ude i kommunerne, det har været med til at skabe. Det fokus har været til gavn for medlemmerne, så de har kunnet få lidt mere i lønposen,” siger Rasmus Handberg og peger på de mindst tre kommuner, der efter hans artikler har hævet lokallønnen for social- og sundhedsassistenter og -hjælpere. Blandt andet afsatte Faxe Kommune flere penge i lokalløn til næste år, i Greve Kommune skabte man det såkaldte Greve-tillæg, mens Nyborg Kommune allerede i 2021 lavede en ny forhåndsaftale til en værdi af syv millioner kroner.

Læs også: Ældrechef i kommunen med ringeste lokalløn: ”Hvis nogen føler sig snydt, er det ikke godt”

 Journalistik, der gør en forskel

Fagbladet FOA blev nomineret sammen med Fagbladet Gymnasieskolen, der blev udpeget for sine artikler om dårligt arbejdsmiljø på Marselisborg Gymnasium, samt BUPLs fagblad Børn&Unges podcast Dilemma, der sætter spot på pædagogers etiske dilemmaer i en institutionshverdag.

”Det var et virkelig stærkt felt,” sagde juryformand Sabrine Mønsted, da hun overrakte prisen til Rasmus Handberg og understregede, at de i deres nomineringer havde vægtet, at journalistikken gjorde en forskel for medlemmerne.

”Dit arbejde har været med til at bane vejen for højere løn til en faggruppe, der ligger lavt i lønhierarkiet, og til nogle medarbejdere, som ofte ikke har en stemme i medierne. Desuden har du været med til at formidle svært stof ved hjælp af artikler, kort og i en lokallønsordbog. Alt i alt noget, der har gjort kompliceret stof forståeligt. Tillykke Rasmus.”

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev