Annonce

Folk, der dyrker yoga

Meget mere mindful på sosu-uddannelsen


Eleverne på sosu-uddannelsen i Fredericia har for nylig haft mindfulness på skoleskemaet.

Annonce

Sosu-uddannelsen i Fredericia har haft mindfulness på skoleskemaet for nylig. Colourbox

Af Allan Wahlers
Journalist

Annonce

Find ro og vær til stede. Det kan være en udfordring, når man samtidig skal lære alt om at give den bedste pleje. Men mindfulness kan hjælpe. På Social- og Sundhedsskolen i Fredericia har underviser Mette Bommersholdt for nylig haft to klasser igennem et forløb på 10 lektioner. Anledningen har været, at hun synes, at flere og flere får det mentalt dårligt og har svært ved at slappe af mentalt. Fagbladet FOA har talt med Nadia Pallesen, som er en af de elever, der for nylig har været igennem mindfulnessforløbet på skolen.

- Hvad tænkte du, da du hørte, at I skulle have mindfulness på skemaet?
”Jeg blev glad, for jeg har prøvet det før. Så jeg vidste godt, at sådan noget som mindfulness kan få mig til at slappe mere af og give mere mig mere koncentration. Det gjorde mig også frisk på en måde, så jeg vidste, jeg kunne klare resten af dagen.”

Portræt af Nadia Pallesen, sosu-elev.
Nadia Pallesen mener, hun får nemmere ved at tackle balancen mellem arbejde og privatliv, fordi hun har lært nogle mindfulness-værktøjer på uddannelsen. Privat
- Hvad har det ellers betydet?
”Det har blandt andet gjort, at jeg ikke var særlig nervøs, da jeg for nylig skulle til prøve og fremlægge. Det plejer jeg ellers at være. Men mindfulness har givet mig noget helt andet, så jeg ikke var nervøs. De fleste sagde, at det var en behagelig oplevelse. Man har nærmest kunnet falde i søvn midt i klassen. Så afslappende har det været.”

- Hvilke værktøjer fungerede bedst?
”Det har fungeret bedst for mig at kunne lukke mine øjne og sidde og lytte til vores lærer. Hun havde en behagelig stemme, og det har været rigtig vigtigt for os. Det der med at kunne sætte sig ned og egentlig fordybe sig uden at tænke over, at man skulle til eksamen, og at man ikke skulle være så nervøs. Det har gjort meget.”

- Hvordan regner du ellers med at kunne bruge det i dit arbejdsliv?
”Personligt vil jeg kunne bruge det i forhold til at kunne slappe mere af med mig selv. Jeg bruger det også sammen med mit barn, der har autisme. Så det er rigtig godt til at finde balancen mellem arbejde og privatliv og kunne finde sig selv.”

Har du et arbejdsredskab eller en metode, som virker hos dig, så skriv til alwa@foa.dk. Hvis vi bruger det i bladet, får du et gavekort på 250 kroner til Coop.

Mindfulness

Dansk Center for Mindfulness, som hører under Aarhus Universitet, har for nylig uddannet 22 sosu-undervisere i programmet ’Stressfri hverdag for børn og unge’. En af underviserne er Mette Bommersholdt fra Social- og Sundhedsskolen i Fredericia. Det forløb, hun foreløbig har kørt med to klasser, hedder ’Styr på det hele’. Her er eleverne blandt andet kommet igennem yoga og meditation, og de har haft særligt fokus på ’stress’ og ’glæden i nuet’. Det er vigtigt, at de, der underviser i mindfulness, også selv er blevet undervist i det.

Læs mere her.
+

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev