Annonce

Tanja Nielsen, sektorformand sosu

Debat 

Klumme: I år skal gode idéer blive til virkelighed


Den helt store udfordring på tværs af velfærdssektoren er at tiltrække flere til fagene, skriver sektorformand Tanja Nielsen.

Annonce

2023 må og skal blive året, hvor Christiansborg går fra gode intentioner til konkret handling, skriver sektorformand Tanja Nielsen. Malte Kristiansen

Af Tanja Nielsen
Sektorformand

Annonce

2022 blev året, hvor der for alvor kom gang i både erkendelsen af problemerne i
psykiatrien og på ældre- og sundhedsområdet samt konkrete forslag til at løse dem. 

Vi fik en ny 10-årsplan for psykiatrien, der blev nedsat en kommission, som skal komme med anbefalinger til fremtidens sundhedsvæsen, og en del tanker fra arbejdet med den nye ældrelov er indtil videre skrevet ind i regeringsgrundlaget. 

2023 må og skal blive året, hvor Christiansborg går fra gode intentioner til konkret handling. Vi har ikke råd til at
vente længere. 

Den helt store udfordring på tværs af velfærdssektoren er at tiltrække flere til fagene og skabe arbejdsvilkår, som gør, at flere også bliver i fagene.

Det er afgørende for at forbedre arbejdsforholdene for det faglige personale og for kvaliteten af den hjælp, vores ældre, syge og udsatte mennesker har brug for. 10-årsplanen for psykiatrien har endnu ikke fået ben at gå på. Fra FOAs side vil vi holde fast i, at der afsættes både midler og personale til at kunne føre planen ud i livet.

På ældreområdet ser vi forhåbentlig en ny ældrelov blive til virkelighed. Jeg vil presse på overfor den nye ældreminister for at få så mange af de gode løsninger med for eksempel små teams i ældreplejen og visitation helt tæt på borgeren med i den endelige lov. 

I somatikken mangler der ikke kun social- og sundhedspersonale – også andre faggrupper er jaget vildt, og det er svært for arbejdsgiverne at holde på medarbejderne.

Også her skal vi udnytte de forskellige faggruppers kompetencer bedre.
 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev