Annonce

Portrætbillede af Mona Striib

Debat 

Klumme: Vi vil se handling på borgen – nu


Mona Striib, formand for FOA, prøver i denne klumme at råbe borgen og dets politikere til handling. 

Annonce

Tiden kalder på, at partierne samarbejder om at finde løsninger. Personalemangel på tværs af velfærdsområder er vor tids største udfordring, skriver FOAs formand Mona Striib.  Malte Kristiansen

Af Mona Striib
Formand

Annonce

Hallo, derinde på Borgen! Har I opdaget, hvordan vores ellers så højt besungne velfærd efterhånden er så presset, at der skal mere til end politiske diskussioner. Vi vil se handling.

Jeg er dybt bekymret for, at vi kommer til at se en sensommer og et efterår i valgkampens tegn og vel og mærke en valgkamp, som ikke handler om politisk retning og konkrete udspil, som danskerne kan tage stilling til, men i stedet en valgkamp, hvor der forsøges med, hvad jeg betegner som et karaktermord på statsminister Mette Frederiksen.

FOA er ikke et politisk parti, og vi støtter heller ikke partipolitisk, men vi arbejder selvfølgelig politisk for at fremme de beslutninger, som bedst påvirker vores fælles velfærd og dermed også FOA-medlemmernes arbejdspladser og arbejdsvilkår. Vi samarbejder derfor med alle politiske partier, men er selvfølgelig meget bevidste om, hvilke partier der giver medspil på FOA-medlemmernes arbejdspladser.

Tiden kalder på, at partierne samarbejder om at finde løsninger. Personalemangel på tværs af velfærdsområder er vor tids største udfordring. Den onde cirkel er i gang, og der skal findes løsninger her og nu for at vende bøtten til fremgang. FOA har længe været ombord i nye udspil og forslag om løsninger, hvor vi tænker nye måder at organisere arbejdet på. Vores forslag og indspark er blevet godt modtaget, og det lange seje træk for at skabe forandringer er i gang.

Det kræver brede politiske aftaler at få styr på sygehusene, ældreplejen, psykiatrien, ambulancer og beredskab, skolerne, dagtilbud, bosteder med mere. Der skal investeres i velfærden for at rette op, og om nødvendigt må det koste på skat. Skattelettelser må rulles tilbage. Der er penge at finde, men spørgsmålet er, om de inde på Borgen kan finde sammen om holdbare politiske aftaler. Der er i den grad brug for langtidsholdbare løsninger, så vi kan bygge op igen.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev