Annonce

Kommune giver løntillæg til erfarent social- og sundhedspersonale


Social- og sundhedsassistenter og -hjælpere med fem års anciennitet i Københavns Kommune får 7.000 kroner ekstra i løn. Derudover får ansatte på aften- og nattevagter, samt kliniske vejledere og praktikvejledere også et løntillæg, efter ny aftale mellem Sundhed- og Omsorgsforvaltningen og de faglige organisationer.

Annonce

Social- og sundhedsassistenter- og hjælpere med fem års anciennitet, aften- og nattevagter og praktikvejledere kan nu se frem til en ekstra lønbonus. Colourbox

Af Simon Marvig Ravn
Journalist

Annonce

I efteråret 2021 besluttede Københavns Kommune at nedsætte en pulje på 22,5 millioner kroner årligt, som skal styrke fastholdelsen og rekrutteringen af medarbejdere på sundhedsområdet. 

Aftalen løber indtil 2025, og nu er Sundheds- og Omsorgsforvaltningen sammen med FOA og Dansk Sygeplejeråd blevet enige om, hvordan pengene skal fordeles.

Det drejer sig om sygeplejersker, social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter med fem års anciennitet, der kommer til at få et udbetalt fastholdelsestillæg på 7. 000 kroner om året. Aften- og nattevagter får et fastholdelsestillæg på 10.000 kroner, mens praktikvejledere og kliniske vejledere får et tillæg på 8.500.

Faglig sekretær ved FOA SOSU, Maria Konstantinidou, er tilfreds med aftalen og mener, at den sender et signal fra kommunens side om, at man tager ældreplejen seriøst. 

"Det her viser, at kommunen anerkender, at uddannelse og erfaring er en forudsætning for faglig kvalitet," siger Maria Konstantinidou.

Praktikvejledere er en vigtig del af rekrutteringen

Hun understreger blandt andet, at praktikvejledere er en vigtig del af rekrutteringsarbejdet, hvilket også er grunden til, at de har fået glæde af løntillægget.  

"Vi ved, at for hver elev, der kommer ind, gælder det om at få dem til at gennemføre uddannelsen og sørge for, at der ikke er noget frafald. Praktikvejlederen gør et kæmpe stykke arbejde derude, og derfor skal det gerne honoreres," siger hun. 

"Jeg er tilfreds med, at der er noget til vores medlemmer derude, som kan mærkes når lønsedlen kommer ind," siger hun. 

Løntillægget er en del af løsningen

Sundhed- og omsorgsborgmester i København, Sisse Marie Welling (SF), håber også at medarbejderne kommer til at kunne mærke løntillægget, men understreger, at der selvfølgelig stadig er udfordringer.

"Det betyder meget for en social- og sundhedsassistent at få 7.000 kroner ekstra om året. Jeg tror, at de fleste kommer til at kunne mærke det, og jeg håber, at det betyder, at der er flere, som har lyst til at blive i Københavns Kommune," siger Sisse Marie Welling, der dog påpeger, at løntillægget kun er en del af løsningen på udfordringen med rekruttering og fastholdelse på velfærdsområdet.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev