Annonce

Portrætbillede af Gitte Hejberg

Debat 

Leder: Vild med værdipapirer


Man kan sagtens blive investor med 500 kroner om måneden, skriver chefredaktør Gitte Hejberg i denne leder.

Annonce

Det kræver ikke millioner at blive aktieinvestor, konstaterer chefredaktør Gitte Hejberg, efter at have hørt om Mika Vincentz, der som social- og sundhedsassistent er begyndt sin investeringsrejse. Malte Kristiansen

Af Gitte Hejberg
Journalist

Annonce

Indrømmet – jeg har det med at blive ukoncentreret, når talen falder på aktier, renter, investeringer og afkast. Jeg er jo hverken finansgeni eller mangemillionær. Som man vel skal være for at være aktieinvestor. Eller skal man? Nej, siger social- og sundhedsassistent Mika Vincentz.

For nylig skrev hun til Fagbladet FOA: "Jeg er lige startet på min investeringsrejse med små babysteps, og det er rigtigt spændende."

Læs også: Lavtlønnet og aktieinvestor – sådan kom Mika i gang med at investere

Ifølge hende kan man sagtens investere i aktier – og dermed lægge ekstra til side til for eksempel pensionen – selvom man ikke tjener store summer. Det opfordrede hun fagbladet til at skrive noget om. Det er nu blevet til et ottesiders tema, hvor en af de eksperter, Mika selv følger, fastslår, at man sagtens kan blive investor med 500 kroner om måneden.

Langt fra alle i de lavestlønnede grupper har penge tilovers hver måned. Desværre. Men nogle kan – som Mika – lidt senere i livet begynde at frigøre nogle penge, som kan vokse sig større via værdipapirer.

Og det er, når alt kommer til alt, nok bedre end at lade de hårdt tjente kroner løbende blive mindre værd, mens de ligger i madrassen eller står på en konto i banken.

Denne leder er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev