Annonce

To kvinder foran en blomstret væg. Foto: Tor Birk Trads

Løntjek gav Birgit 37.000 kroner og 4 løntrin


I flere år arbejdede Birgit Wedel skiftevis som svejser og social- og sundhedshjælper. Derfor var der gået koks i, hvilket løntrin hun skulle være på. Med hjælp fra hendes tillidsrepræsentant fik hun den tabte løn tilbage og fik desuden 4 løntrin.

Annonce

En placering på et forkert løntrin gav Birgit Wedel (th.) 37.000 kroner tilbage i løn. Det var ikke sket uden hjælp fra hendes tillidsrepræsentant Anisette Christensen (tv.). Tor Birk Trads

Af Simon Marvig Ravn
Journalist

Annonce

Birgit Wedel har i mere end tyve år været uddannet som social- og sundhedshjælper. Alligevel var hun stadig på det nederste løntrin på Nedergården plejehjem i Hedensted kommune. En dag hjalp Birgits tillidsrepræsentant, Anisette Christiansen, hende med at printe en arbejdsplan ud. Anisette kom tilbage fra kopirummet, med Birgits lønseddel i hånden.

”Du bliver en rig kvinde Birgit,” fortæller Birgit i dag, at Anisette sagde.

Birgits løn var for lav i forhold til, hvor længe hun havde været uddannet. Anisette sagde, at hun nok skulle tage hånd om det.

”Jeg kunne se, at hendes lønseddel slet ikke passede med, hvor mange år hun havde været uddannet,” siger Anisette. ”Det er en arbejdsskade, man får, når man er tillidsrepræsentant.”

Læs også: Anette fik 150.000 kroner tilbage efter løntjek: ”Det føltes som at vinde i Lotto”

Fra svejser til sosu-hjælper

Birgit Wedel har i flere år arbejdet som svejser. Men da hun fik barn, uddannede hun sig til social- og sundhedshjælper. Hun havde dog svært ved at slippe arbejdet som svejser, og derfor gik hun frem og tilbage mellem jobbet som social- og sundhedshjælper og svejser. Så da hun blev ansat som hjemmehjælper i Hedensted i 2014, begyndte hun på det nederste løntrin.

”Det er lidt skidt, at jeg ikke selv har opdaget det,” siger Birgit.

Da Anisette opdagede, at Birgit skulle have mere i løn, gik de i gang med at finde uddannelsesbeviser, og tage screenshots og billeder fra ATP. Det handlede om at dokumentere for kommunen, hvilke steder Birgit tidligere havde arbejdet som social- og sundhedshjælper. Men Birgit havde ikke lyst til at tage glæderne på forskud.

”Jeg ville ikke sælge skindet, før bjørnen var skudt,” siger hun.

Nu har Birgit Wedel fået udbetalt 37.000 kroner, og hun er gået 2000 kroner op i løn. Det er fire løntrin, hun er steget.

Læs også: Her er 3 ting du selv kan tjekke på din lønseddel

Havde været på nederste løntrin siden 2014

”Jeg havde troet, at jeg bare fremadrettet ville få mere i løn. Jeg havde ikke forventet, at de ville gå alle de år tilbage,” siger hun. Birgit havde været på det nederste løntrin siden 2014.

”Jeg var bare lykkelig. Jeg turde næsten ikke at tro på det,” siger Birgit Wedel.

Birgit blev for nyligt halvtreds år, og som en slags fødselsdagsgave står pengene på kontoen. Hun ved ærligt talt ikke, hvad hun vil bruge dem på.

”Det er jo ikke penge, som jeg havde regnet med. Så lige nu står de lunt på kontoen,” siger hun og tilføjer:

”Men der står de jo også godt.”

Lønkontoret i Hedensted Kommune vil ikke udtale sig om personsager, men understreger, at de går i dybden med sagen, når medlemmer eller tillidsrepræsentanter henvender sig om lønninger.

Få et gratis løntjek

Mange af FOAs medlemmer oplever fejl på lønsedlen. Faktisk sker det for hver anden lønmodtager i Danmark.
Du kan læse mere om FOAs løntjek, og er du i tvivl, om du får den rigtige løn, kan du altid få et løntjek hos din tillidsrepræsentant eller din lokale FOA-fagforening.
+

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev