Ketty Sørensen kan godt lide, at silden blev valgt som årets ingrediens på maddagen. Den er der udfordringer i, mener køkkenlederen.
”Det,
der er super godt ved et job som mit, er, at man er med til at præge børnene og
få dem til at få noget madmod. Vores vigtigste opgave er jo at give dem noget
forskelligt, så vi kan udvide deres smagssanser,” siger hun.
Maddagen er en årligt tilbagevendende begivenhed, som tusindvis af børn i daginstitutioner landet over, deltager i. Det er FOA og Kost og Ernæringsforbundet, der står bag Maddag 2021 sammen med BUPL, Rådet for Sund Mad, Landbrug & Fødevarer, FOLA – Forældrenes Landsforening, Komiteen for Sundhedsoplysning og Fødevarestyrelsen.
Ketty Sørensen er køkkenleder og arbejder på de to institutioner Bredballegård og Skovgården i Vejle, som deler køkkenpersonale.
I forbindelse med årets maddag er der sildefrikadeller på menuen.
”Jeg synes jo, at vi har et meget ansvarsfuldt job, fordi vi skal få fremtidens mennesker til at spise så meget forskelligt som muligt,” siger hun.
I forbindelse med maddagen har børnene været med til at skære en sild op og filetere den og har mærket på både hoved og finner.
”Jeg tror, det betyder meget at se råvaren. Blandt andet når det kommer til madmod. Man får indsigt og ejerskab over maden, og dermed tror jeg også at man spiser mere.”
Velbekomme.