Annonce

Portrætbillede af Torben Hollmann

Debat 

Klumme: Vaccineplan var forbilledlig


Samfundet skylder alle medarbejdere en stor tak for den kæmpe indsats.

Annonce

Der er mange ting vi kan lære af coronakrisen, skriver sektorformand Torben Hollmann Malte Kristiansen

Af Torben Hollmann
Sektorformand

Annonce

Der er mange ting, vi kan lære af coronakrisen – ofte med negativt fortegn: ’Det her skal vi blive bedre til, hvis vi står i samme situation igen.’ Men der er også eksempler på planer, der er ført ud i livet til perfektion, som vi bør nedfælde i en lærebog og tage op igen og igen.

Guderne skal vide, at jeg og FOA har været efter regeringen og arbejdsgiverne igennem det seneste år for at skaffe værnemidler, sikre at restriktioner bliver opretholdt, og at retningslinjerne giver mening for FOAs faggrupper.

Noget tyder på, at øvelse gør mester, for med vaccineplanen trådte alle myndigheder i karakter, og resultatet bør tjene som forbillede for alle fremtidige planer på ældreområdet. Med planen blev der lavet en prioriteringsliste, der var til at forstå og følge. Kommunerne og regionerne sørgede for at planlægge og udføre noget, vi skal se meget mere af fremover: At spørge de forskellige faggrupper til råds og tænke kompetencer ind, når vaccinerne skal gives. 

Læger har arbejdet tæt sammen med FOAs faggrupper på plejecentre og i hjemmeplejen for at løse den kæmpemæssige opgave på rekordtid. Samfundet skylder alle medarbejdere en stor tak for den kæmpe indsats.

Alt det skal vi tage med videre. Gode planer, man kan se sig selv i fra start – uanset om man arbejder på sygehuset, plejecentret, i hjemmeplejen eller på bostedet – og til udførelsen, hvor de ældre på plejecentrene i første omgang blev vaccineret inden for en uge. 

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev