Annonce

DM i sosu: Vinderne jublede af begejstring


Mike Kevin Olsen og Cecilie Holst Christensen kan nu kalde sig de nye danmarksmestre i sosu. De jublede af begejstring, da deres navn blev råbt op, og de fik overrakt trofæet af statsminister Mette Frederiksen foran hujende tilskuere.

Annonce

Begejstringen var tydelig, da Mike Kevin Olsen og Cecilie Holst Christensen fik deres navn råbt op i et propfyldt Bella Center i København. De kan nu kalde sig Danmarks bedste social- og sundhedsassistentelever. Iben Gad

Af Andreas Hemme
Journalist

Annonce

Anden gang var lykkens gang for Mike Kevin Olsen og Cecilie Holst Christensen fra Region Nordjylland, der nu kan kalde sig Danmarks bedste social- og sundhedsassistentelever. De deltog i DM i Skills for andet år i træk, hvor de altså denne gang løb med trofæet. 

”Da vores navn blev råbt op, så tænkte jeg lige en ekstra gang, om det nu kunne passe. Men så var det op og stå, og så råbte jeg bare ´jaaa mand´, og så løb vi ellers op mod scenen,” fortæller en tydeligt begejstret Cecilie Holst Christensen.

At det rent faktisk blev dem, der vandt danmarksmesterskabet, virker stadig en smule surrealistisk for makkerparret.  

”Vi har det så godt. Vi er lidt omtågede og forvirrede. Vi er måske ikke helt med på, at det egentlig er sket. Men vi har det jo godt,” siger Mike Kevin Olsen. 

Det er grænseoverskridende

Der var i år 45 konkurrencefag til DM i Skills, og trofæerne til de mange nye danmarksmestre blev overrakt af statsminister Mette Frederiksen i et fyldt Bella Center i København. Det var på mange måder en overvældende oplevelse for Danmarks bedste  social- og sundhedsassistentelever. 

”Det er grænseoverskridende. Når man bare er et ganske almindeligt menneske, så er det virkelig grænseoverskridende. Specielt oppe på scenen, hvor man står med statsministeren, og der står 70 fotografer og tager billeder af en, mens folk bare går helt amok,” siger Mike Kevin Olsen. 

Ikke meget krudt tilbage i tønden

DM i Skills har varet fra torsdag til lørdag, og for de fem hold af social- og sundhedsassistentelever har dagene budt på fem forskellige cases, der skulle konkurreres i oppe fra scenen. Det har været en udmattende omgang for vinderne, der nu mest af alt ser frem til at få lidt ro. 

”Vi skal ud i lufthavnen nu, og så skal vi hjemad. Det bliver så sent, før vi er hjemme, så vi skal nok først rigtig fejre det en af de kommende dage med vores familier. Vi har snakket om, at hvis vi bare lugter til alkohol nu, så falder vi nok i søvn,” siger Cecilie Holst Christensen. 

”Lige nu trænger vi bare til at sove. Der er ikke meget krudt tilbage i tønden,” istemmer Mike Kevin Olsen. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev