Annonce

Kommune giver lønhop til sosu'er


Som en del af en fastholdelses- og rekrutteringsstrategi har Middelfart Kommune prioriteret at give ekstra lønkroner til en gruppe erfarne social- og sundhedsmedarbejdere.

Annonce

En gruppe erfarne social- og sundhedsmedarbejdere i Middelfart Kommune kan efter længere tids forhandling nu se frem til en ekstra pose penge. Colourbox

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

Løn gør en forskel for rekruttering og fastholdelse. Det anerkender man i Middelfart, og kommunen har derfor prioriteret penge til de social- og sundhedsmedarbejdere, som var indstillet til lokalløn i 2018.

Det drejer sig om ekstra kvalifikationsløntrin, som der ifølge kommunen ikke var økonomi til tilbage i 2018. Efter en længere proces, hvor Kommunernes Landsforening blandt andet har været inde over, har Middelfart Kommune nu fundet kvalifikationsløntrin til 30 erfarne medarbejdere.

”Vi er glade for, at vi efter en konstruktiv dialog med FOA har fået mulighed for at anerkende de medarbejdere,” siger senior- og velfærdschef i Middelfart Kommune Kitt Lysén Pedersen.

Belønner rehabiliterende arbejde

De ekstra løntrin bliver udbetalt med tilbagevirkende kraft fra 2018. Derudover har kommunen tilkendegivet, at der skal afsættes 0,5 procent af den samlede lønsum til lokalløn i 2019. Det svarer til knap en million kroner.

Hvordan pengene skal fordeles og til hvilke medarbejdere, er endnu ikke forhandlet på plads. Men ifølge senior- og velfærdschefen er kodeordene ’en rehabiliterende tilgang’.

”Vi er godt klar over, at der ikke vil være lokallønsmidler til alle. Derfor vil det være op den enkelte leder at sikre, at midlerne bliver brugt til at anerkende den særlige indsats,” siger Kitt Lysén Pedersen og tilføjer:

”Løn gør en forskel, når man vil fastholde og rekruttere medarbejdere. Det er vi godt klar over, og det forsøger vi at imødekomme.”

FOA: Et godt resultat

I FOA Lillebælt, som har indgået aftalen med kommunen, er faglig sekretær Bente Wozniak glad for, at der er landet et resultat.

”Forhandlingerne har været trukket i langdrag, så derfor er det dejligt, at der er fundet en løsning. Tilbagemeldingen fra medlemmerne er også, at man er tilfreds med resultatet,” siger Bente Wozniak.

Nu venter forhandlingerne om næste års lokallønsmidler, hvor forventningerne er, at der bliver afsat minimum det samme beløb. Kommunen tilkendegiver, at der også i 2020 skal afsættes et beløb til lokalløn, men hvor stort beløbet bliver, er der endnu ikke taget beslutning om.

”Selvfølgelig ønsker medarbejderne minimum det samme beløb som i år og gerne mere. Det ville da være mærkeligt andet. Vi har et ønske om passe på vores medarbejdere, men kassen skal selvfølgelig stemme,” lyder det fra Kitt Lysén Pedersen.

Middelfart Kommune har omkring 500 social- og sundhedsmedarbejdere i ældreplejen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev