Annonce

Portør Henrik Hast bagved hospitalsseng

Tema: Kongres 2019

Medlemmernes vilkår på dagsorden til FOAs kongres


Tusindvis af medlemmer er kommet med tusindvis af input til FOAs nye målprogram. Her bliver ’vilkår’ det vigtigste nøgleord.

Annonce

Portør Henrik Hast har altid været fagligt aktiv og er i dag arbejdsmiljørepræsentant. Et af hans argumenter for bedre løn er ret enkelt: ”Fordi vi faktisk fortjener det,” siger han. Iben Gad

Af Morten Bruun
Journalist

Annonce

”Retfærdighed og respekt. Noget af det fineste, man kan beskæftige sig med, er at tage sig af et andet menneske. Derfor bør lønnen også ligge på et ordentligt niveau.”

Sådan lød indledningen, da Henrik Hast, portør på Center for Kræft og Organsygdomme på Rigshospitalet, i foråret gik på FOAs Facebook og svarede på spørgsmålet ’Hvad betyder løn for dig?’

Dermed blev den 58-årige portør et af de mange tusinde FOA-medlemmer, som i løbet af foråret valgte at komme med input til FOAs nye målprogram, som skal vedtages på kongressen først i oktober.

Læs også: Højere grundløn for alle: Her er slutresultatet for medlemmer i Teknik- og Servicesektoren 

Det er første gang, medlemmerne har fået den mulighed i dét omfang. Via Facebook og sms’er blev det i alt til 14.905 input – og derudover var der også en række lyttemøder.

Målprogrammet kommer i høj grad til at fokusere på vilkår som eksempelvis løn, arbejdsliv, arbejdsmiljø og adgang til uddannelse – og Henrik Hast er glad for invitationen til at blande sig.

”Jeg håber, de mange bidrag virkelig kan være med til at sætte dagsorden både på kongressen og bagefter. Det er vigtigt i forhold til både vores vilkår og anerkendelse,” siger han.

Svesken på disken

FOAs næstformand, Thomas Enghausen, bruger udtrykket ’fuldstændig fantastisk’ om de mange medlemsbidrag.

”Undervejs deltog jeg i en håndfuld møder rundt i landet, og det er vildt, hvad jeg har hørt af både positive og negative beretninger fra den virkelige verden,” siger han og fastslår, at beretningerne om presset på velfærden har efterladt det største indtryk.

”Vi har fået svesken på disken, og der er så meget, vi som forbund kan gå videre med,” siger han.

Tre kampvalg til kongressen

Kampvalg I 

Der er fire kandidater til de tre poster som forbundssekretær. 

Det betyder, at der på kongressen i Odense 8.–10. oktober skal være kampvalg mellem de to nuværende forbundssekretærer, Helena Mikkelsen og Jens Nielsen samt Maria Melchiorsen (faglig sekretær i FOA Nordsjælland) og Dorthe Isager (formand for Pædagogisk Sektor i FOA Vestsjælland).


Kampvalg II

I Pædagogisk Sektor skal to kandidater i kampvalg om formandsposten.

Det er den nuværende sektorformand, Mogens Bech Madsen, og Kim Henriksen, der er formand for Pædagogisk Sektor i FOA Herning.


Kampvalg III

Teknik- og Servicesektoren skal have ny næstformand, idet Jan Nonbo går på pension. 

Her har to kandidater meldt sig. Det er Hans Erik Pedersen, der er formand for Teknik- og Servicesektoren i FOA Vestsjælland, og Thomas Brücker, formand for FOA Brand og Redning, FOA 1.


Kilde: foa.dk

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev