Annonce

Gitte Hejberg

Debat 

Leder: Skrot grønthøsteren


Der skal gøres op med politikernes hidtidige grønthøstermetode, skriver chefredaktør for Fagbladet FOA Gitte Hejberg.

Annonce

Der skal være råd til en anstændig velfærd, som både borgere og ansatte kan se sig selv i. Derfor skal der gøres op med politikernes hidtidige grønthøstermetode, skriver chefredaktør Gitte Hejberg. Jørgen True

Af Gitte Hejberg
Journalist

Annonce

Regeringen, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner sætter sig i disse dage til forhandlingsbordet for at lande næste års økonomiske rammer for kommuner og regioner.

Dermed definerer forhandlerne også rammer og vilkår for tusindvis af velfærdsansatte. Rammer, som i dag alt for ofte giver grimme gnavemærker i trivslen og i den faglige stolthed.

Læs også: Arbejdsmiljøet halter: 2 ud af 3 oplever mangelfuld bemanding

I en ny FOA-undersøgelse siger næsten to ud af tre, at de mindst en gang om ugen oplever, at bemandingen på deres arbejdsplads er direkte mangelfuld.

Tilmed noterer næsten tre ud af fire, at antallet af opgaver er øget de seneste år. De beretter om stresssymptomer og manglende overskud til familie og fritid.

Den offentlige sektor har stadig sværere ved at følge med den demografiske udvikling, hvor der kommer flere børn og flere ældre.

Læs også: OK24: Aftale er landet for pædagogisk personale ansat i region eller kommune

Det går selvfølgelig ikke. Der skal være råd til en anstændig velfærd, som både borgere og ansatte kan se sig selv i. Derfor skal der gøres op med politikernes hidtidige grønthøstermetode, hvor de hvert år skærer lidt af budgetterne, så de ansatte hele tiden skal løbe stærkere.

Grønthøsteren er skrotningsmoden – og det samme er politikerord som ‘moderniserings- og effektiviseringsprogram’ og ‘2-procentsbesparelser’.

Lederen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev