“Da jeg var i begyndelsen af 20’erne,
arbejde jeg på et hotel i Tyskland.
Jeg troede, jeg skulle være tjener, da
jeg kom hjem derfra, og kom også i
lære som tjener.
Men jeg fandt hurtigt ud af, at det
ikke var det, jeg skulle. Det var for
hårdt med evige aften- og nattevagter.
En dag så jeg en annonce for at
blive køkkenleder, og det, de skrev i
annoncen, var lige mig. Jeg skulle
både lave mad, være i kontakt med
mennesker og have med den administrative
del og økonomi at gøre.
Da jeg blev færdig efter tre år, var
det svært at få et job. Jeg havde nogle
vikariater i daginstitutioner. Efter
min anden barsel søgte og fik jeg
job som kantineleder på Sct. Jørgens
Skole i Roskilde.
Det er en folkeskole
med 650 elever, og jeg
har inklusionselever
med i produktionen.
Hvis de af en eller anden
grund ikke trives
i den normale undervisning,
kan de komme
i køkkenet og
have lektioner hos
mig i stedet for tysk
eller nogle andre fag.
Til tider er det hårdt, for det er en
sej kamp at få dem til at fokusere i
halvanden time. Men det er også
spændende og lærerigt.
Der er en 13-årig
pige, der er med i køkkenet
på andet år. Hun
kan rigtig mange ting
nu. Jeg behøver ikke
sige, hvad hun skal
lave, hun kan se det
selv.
Det er en rigtig god
oplevelse for dem. Det
giver selvtillid og løfter
dem over for de
andre i klassen. Mange
børn vil gerne med i køkkenet, men
det er kun særlige, der får lov.”
Læs hele temaet "Vejen til mit fag" her.