Annonce

Tema: Vejen til mit fag

Ny serie: "Vejen til mit fag"

Hvordan endte du i dit fag? Det spørger vi om i en ny serie, hvor vi beder FOA-medlemmer fortælle baggrunden for deres valg.

Annonce

Fra venstre: Ole Bruun Clausen, Sisse Strange Sejer, Steffen Goldschmidt, Jytte Dahl og Tina Wilsdahl fortæller alle om vejen til deres fag i vores nye temaserie. Claus Bonnerup, Jan Sommer og Niels Åge Skovbo. Grafik: FOA Kommunikation.

Af Malin Schmidt
Journalist

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

Ole Bruun Clausen er skibsfører, Sisse Strange Sejer er køkkenleder, ordblinde Steffen Goldschmidt er pædagogisk assistent, Jytte Dahl arbejder som parkeringsvagt, og Tina Wilsdahl blev social- og sundhedsassistent – ligesom sin mor og moster.

Læs også: Bankmand, dykker og nu skibsfører: Sådan fandt Ole sin kurs

Det er i korte træk præsentationen af fem FOA-medlemmer – men bag de linjer gemmer sig fem vidt forskellige beretninger om, hvordan de landede i deres fag.

I temaet "Vejen til mit fag" folder vi historierne ud, når vi beder fem FOA-medlemmer fortælle om deres karrierevej – som optakt til en serie, hvor endnu flere medlemmer fortæller om deres karrierevej.

Gode ambassadører

Alle fem har bevæget sig, siden de begyndte på arbejdsmarkedet, og det er ikke usædvanligt ifølge Arnt Vestergaard Louwi, lektor og ph.d. ved Center for Ungdomsforskning.

Læs også: Sosu: Jeg er naturligt draget af ældre

“Det er ikke fordi, vi skal uddanne os ud af uddannelsen, men det er vigtigt, at man kan se, hvad der er af udviklingsmuligheder, når man vælger en given uddannelse,” siger han.

Derudover fremhæver han, at vores valg også kan afhænge af, om et fag har gode ambassadører.

“Fede rollemodeller og narrativer er vigtige. Og det er uanset, om det drejer sig om at uddanne sig til social- og sundhedsassistent eller astronaut. Det skal være et identitetsprojekt, man kan se sig selv i.”

Arnt Vestergaard Louw nævner også gyldne øjeblikke som betydningsfulde i forhold til vores valg af karriere: “Vi har alle haft oplevelser, golden moments, hvor vi møder en person, der kan noget vanvittigt spændende, og så kobler vi os på. De øjeblikke kan vende vores verdensbillede og samle brikkerne og få dem til at give mening,” siger han.

Læs hele temaet her.

Hvorfor har du valgt dit fag?

Christoffer Vesterby Jensen
Christoffer Versterby Jensen, serviceassistent ved Randers Regionshospital: "Det, jeg især godt kan lide ved mit job, er at snakke med patienterne, høre deres historie og måske give dem et smil på læben i en ellers svær situation." Jørgen True
Emma Kathrine Spaabæk
Emma Kathrine Spaabæk, social- og sundhedsassistent ved hjemmeplejen i Holstebro Kommune: "Jeg kan fordybe mig i et menneskes sygdomsforløb og finde frem til, hvordan jeg bedst muligt kan hjælpe og give personen en god hverdag på trods af sygdom." Jørgen True
Kasper Hybschmann-Nielsen
Kasper Hybschmann-Nielsen, pædagogisk assistent ved 'Pædagogisk vejledning og bostøtte' i Aabenraa Kommune: "Specialområdet ligger mig meget nært, da jeg har en lillebror med Downs syndrom. Jeg føler mig forbundet med de familier, der har handikap inde på livet" Jørgen True
Bolette Ibsen
Bolette Ibsen, social- og sundhedshjælper ved Kildebo Plejecenter i Guldborgsund Kommune: "Jeg har valgt dette fag for at hjælpe andre. Når jeg kan give borgerne en god dag og kan se, at de har det godt, så ved jeg, at jeg gør en forskel." Jørgen True

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev