Annonce

Gitte Hejberg

Debat 

Leder: (Ikke) noget at grine af


Travlhed. Stress. Utaknemmelighed. For ikke at tale om sygdom, ulykker og dødsfald. Der er virkelig ikke spor at grine af. Eller er det nu rigtigt?

Annonce

Sjove historier, glimt i øjet og smil kan være en oplagt isbryder i hverdagen, når man skal tale med borgere om sorg, smerter og andet, der nager, skriver chefredaktør Gitte Hejberg. Jørgen True

Af Gitte Hejberg
Journalist

Annonce

Har vi ikke netop brug for at løsne de kollegiale lattermuskler lidt en gang i mellem – og sammen grine af alt det sorte, triste og absurde? 

Læs også: Liv og død-job kræver sans for humor

En del af FOAs medlemmer arbejder i liv og død-job, hvor svære situationer med udsatte og syge borgere er en del af hverdagen. Ifølge en ekspert kan evnen til at se det sjove i det sorte rent faktisk styrke evnen til at takle tragiske situationer og øge samhørigheden på jobbet.

Og ikke nok med det. Sjove historier, glimt i øjet og smil kan også være en oplagt isbryder i hverdagen, når man skal tale med borgere om sorg, smerter og andet, der nager. Det viser erfaringer fra hjemmeplejen i Svendborg.

Læs også: Sosu: Humor er hverdagens smøremiddel

Man bør selvfølgelig respektere, at folk har forskellige tærskler for, hvad man kan tillade sig at grine af. Spydigheder, sarkasme og mobning er aldrig okay. Men mange af os kan uden tvivl gøre mere for at lette tonen, vende tingene på hovedet og få kollegerne til at grine – og vise at vi værdsætter deres kvikke bemærkninger.

Lederen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev