Annonce

Mogens Bech Madsen

Debat 

Klumme: 44 kommuner mangler dagplejere


44 kommuner har svært ved at tiltrække kvalificerede dagplejere.

Annonce

"Hvis ikke kommunerne gør en særlig indsats for at tiltrække nye dagplejere, vil forældrene miste muligheden for at vælge den lille børnegruppe og én fast voksen gennem hele dagen til deres barn", skriver sektorformand Mogens Bech Madsen Jørgen True

Af Mogens Bech Madsen
Sektorformand

Annonce

I løbet af de næste syv år skal der skaffes pladser til 50.000 flere børn i dagtilbud 0-5 år. I samme periode vil der desuden være 87.000 flere ældre over 80 år. 

Det lægger et stort pres på kommunerne, som enten skal have mulighed for at bruge væsentligt flere penge eller affinde sig med en øget privatisering af både ældre- og børneområdet. 

Pædagogisk Sektor har fra en ny rundspørge til kommunerne tal, der viser, at antallet af børn i kommunale daginstitutioner og dagpleje omtrent er uændret i forhold til sidste år, mens der er sket en vækst i antallet af børn i privatinstitutioner. 

Væksten i antallet af børn i private pasningsordninger, som indtil juli 2018 hed private børnepassere, er ophørt.

Det vil tage tid at gøre dagplejen mere attraktiv, så det er på høje tid at sætte arbejdet i gang.

Mogens Bech Madsen, sektorformand. 

44 kommuner, hvor godt halvdelen af de 0-2 årige bor, svarer i undersøgelsen, at de har svært ved at tiltrække kvalificerede dagplejere. 

Hvis ikke kommunerne gør en særlig indsats for at tiltrække nye dagplejere, vil forældrene miste muligheden for at vælge den lille børnegruppe og én fast voksen gennem hele dagen til deres barn. 

En særlig indsats er ikke flottere billeder i rekrutteringspjecer og på plakater. En særlig indsats er at sørge for, at jobbet som dagplejer er mere attraktivt. At der er mulighed for at uddanne sig i jobbet, at der er tilstrækkeligt med støtte og sparring fra dagplejepædagoger og tid til faglig refleksion og udveksling med kollegerne. 

Det vil tage tid at gøre dagplejen mere attraktiv, så det er på høje tid at sætte arbejdet i gang.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev