Annonce

Gitte Hejberg

Debat 

Leder: Politikerne svigter de nedslidte


Pensionsalderen går kun én vej – og det er op. I 2022 skal hårdtarbejdende danskere være 67 år, før de kan få folkepension. Og sådan fortsætter det.

Annonce

De unge, der debuterer på arbejdsmarkedet, kan se frem til en pensionsalder på 74 år. "Politikerne burde indse, at deres glansbillede af alle seniorer som overskudsagtige personer, der snildt kan klare et par ekstra år på kontoret, ikke holder", skriver chefredaktør Gitte Hejberg. Jørgen True

Af Gitte Hejberg
Journalist

Annonce

De unge, der debuterer på arbejdsmarkedet, kan se frem til en pensionsalder på 74 år. Politikerne burde indse, at deres glansbillede af alle seniorer som overskudsagtige personer, der snildt kan klare et par ekstra år på kontoret, ikke holder. 

Læs også: Ny pensionsalder rammer nedslidte hårdest

Nogle er uomtvisteligt slidt på krop og sjæl, og de kan umuligt knokle videre, til de er langt oppe i 60’erne eller 70’erne.  Mange modne FOA-medlemmer plages af gener og smerter, som gør de sidste arbejdsår unødigt sure. 

Nogle af dem mister deres job og ryger over på sociale ordninger. En ny undersøgelse viser, at arbejdspladser som plejehjem og daginstitutioner er storleverandører af førtidspensionister. 

Læs også: Højere grundløn for alle: Her er slutresultatet for medlemmer i Teknik- og Servicesektoren 

Jeg savner brugbare udspil fra politikerne med løsninger målrettet de nedslidte. Som samfund må vi tage ansvar for at finde fleksible og anstændige genveje og udveje. Med stor sandsynlighed vil det gøre nogle så trygge, at de bliver et par år ekstra på jobbet og oplever at være ressourcestærke pensionister.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev