Annonce

Mona Striib - portrætfoto med grønne blade i baggrunden

Debat 

Klumme: Det går godt - men går det godt nok?


Det burde være et pejlemærke for politikerne at lade medarbejderne, der arbejder med velfærd, få lov til at bruge deres faglighed.

Annonce

Når jeg møder de FOA-medlemmer, der arbejder med velfærd, så hører jeg oftest to ønsker: Ønsket om at få lov til at bruge sin faglighed. Og ønsket om at få et par kolleger mere, så man havde tiden til at bruge sin faglighed. Per Strange

Af Mona Striib
Formand

Annonce

“Danmark er stærkt”. “Flere penge til børnehaver, skoler og hjemmehjælp”. “Vi har investeret i sundhed”. De tre citater stammer fra statsministerens åbningstale i Folketinget. Og noget er der jo om snakken, for vi er midt i et økonomisk opsving. 

Indtil flere kommuner har senest udvidet budgetterne til børnehaver eller hjemmehjælp. Og vi har allerede postet milliarder i nye supersygehuse. Men går det godt? Og går det godt nok, nu hvor vi endelig har opsvinget? 

Jeg er slet ikke så sikker som statsministeren. Når jeg møder de FOA-medlemmer, der arbejder med velfærd, så hører jeg oftest to ønsker: 

Ønsket om at få lov til at bruge sin faglighed. Og ønsket om at få et par kolleger mere, så man havde tiden til at bruge sin faglighed. 

Statsministeren brugte meget af sin tid på at tale om kvalitet og velfærd. Jamen, det behøver slet ikke være så svært: Faglighed er kvalitet. Og et par kolleger mere er endnu mere kvalitet.

Tænk sig, hvad man kunne få af faglighed og kvalitet for de 20 milliarder kroner i skattelettelser, som statsministeren roste sig selv for i talen.

Mona Striib, formand. 

Vi skal have fagligheden tilbage. Det er her, reel kvalitet og velfærd starter. Og ja, det vil også koste lidt. Men tænk sig, hvad man kunne få af faglighed og kvalitet for de 20 milliarder kroner i skattelettelser, som statsministeren roste sig selv for i talen. 

Som statsministeren siger: Danmark er stærkt. Og pengene – det såkaldte råderum – er der. FOA deltager gerne aktivt i udviklingen af regeringens række af planlagte reformer om afbureaukratisering, sundhed, psykiatri og så videre.

Vores fokus er faglighed og medlemmernes vilkår for at udfylde rammerne. Det burde også være et pejlemærke for politikerne. Og skal pengene passe helt, skal vi også kigge på at reformere tidligere reformer, for eksempel dem om dagpenge og førtidspension. 

Det kan aldrig styrke velfærden, når Christiansborg til stadighed udhuler dagpengene eller tvinger udslidte mennesker til at blive endnu længere på arbejdsmarkedet. Tværtimod.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev