Annonce

foto: Ritzau/Scanpix

Guide: Her kan du fejre 1. maj


1. maj 1889 gik arbejdere i hele Europa sammen om at kæmpe for ligeløn og otte timers arbejdsdag. Se her, hvor du kan fejre Arbejdernes Internationale Kampdag med FOA.

Annonce

Der er lagt op til en festlig dag, når der i morgen over hele landet er 1. maj demonstrationer med fællessang, taler og underholdning. Scanpix/Liselotte Sabroe

Af Malin Schmidt
Journalist

Annonce

Tirsdag er det Arbejdernes Internationale Kampdag med røde faner, røde sange og røde taler. Den største 1. maj demonstration er i Fælledparken i København, men også i resten af landet er der gode muligheder for at synge med på ’Når jeg hører et rødt flag smælde’ og fejre dagen med venner og familie sammen med FOA.

Læs med her for at se, hvor du kan fejre solidariteten og fællesskabet, eller klik ind og se din lokale FOA-afdelings 1. maj-program i din by her.

Hovedstaden

FOA 1, Vilhelm Thomsens Alle 9, 2500 Valby fra kl. 7.30
Der er stort morgenbord, øl og vand til alle FOA-medlemmer med familie og venner, og allerede fra klokken 7.45 byder FOA1s formand, Ken Petersson, velkommen. Klokken 8 holder den nu afgåede forbundsformand Dennis Kristensen tale om overenskomstforhandlinger og fremtidsvisioner. Klokken 9.30 er der fælles afgang til fanetræf på Toftegårds Plads, hvorfra alle går i samlet trop videre til Fælledparken. Se fuldt program her.

Sjælland

FOA Køge har i år en stand på fællesarrangementet i Lovparken, hvor der er taler og musik fra klokken 13. Se fuldt program her.

FOA Roskilde, Fuglebakken 2, Himmelev fra klokken 7.30
Der er morgenkaffe med morgenbrød, gammel dansk, øl og sodavand fra klokken 7.30, hvorefter FOA Roskildes formand, Bo Viktor Jensen, byder velkommen. Roskilde Brandvæsens gamle stigevogn kigger forbid og giver børnene en køretur, og klokken 12.45 mødes FOA med de andre faglige organisationer på Stændertorvet og følges i fanemarch til Hestetorvet og den store fælles 1. maj-fejring. Se det fulde program her.

FOA Sydsjælland i Næstved holder fælles 1. maj med bl.a. LO i Gl. Ridehus, Grønnegade Kulturcenter, Grønnegade 10, 4700 Næstved. Der vil være både fællessang og taler af blandt andet FOA Sydsjællands Lissi Lund, byens borgmester og fremtrædende folketingsmedlemmer. Læs hele programmet her.

Fyn

FOA Odense, Vesterbro 120, 5100 Odense fra kl. 9.30
Der er brunch og forfriskninger til de morgenfriske sammen med byens bedste hornorkester og tale ved FOA-afdelingsformand Nina Skov-Lauridsens. Bagefter er der fælles optog med musik til LO’s fællesarrangement i Kongens Have. Du kan hente et sæt billetter i afdelingen, som du skal bruge, hvis du først støder til i Kongens Have senere. Læs hele programmet her.

Jylland

FOA Århus, Christian X's Vej 56-58, 8260 Viby J fra kl. 8.
Der er taler og fællessang, kaffe, rundstykker, pølser, øl og vand til dem, der lægger vejen forbi FOA Århus fra morgenstunden. Bagefter er der en bus til fællesarrangement på Rådhuspladsen og klokken 12 går optoget videre til Havnepladsen mellem Dokk1 og Navitas til stor fælles 1. maj fejring. Se program her.

FOA Randers, Medlemshuset, Østergade 12, 8900 Randers C, kl. 9.30
Alle medlemmer samt familie er velkomne til brunch fra klokken 10-12 med musik, hvor man blandt andet kan høre taler af faglig sekretær i FOA Helena Mikkelsen, afdelingsformand Lene Hartmann og FOA ungdomsrepræsentant Kasper Soelberg. Bagefter er der fælles afgang mod Rådhustorvet, hvor FOA slutter sig til LO fælles faglige 1. maj. Herfra går alle videre mod Skovbakken sammen. Læs hele programmet her.

FOA Kolding inviterer til 1. maj med afgang fra Koldinghus klokken 12.30 mod Stejlbjerganlægget, hvor FOA sammen med bl.a. LO Kolding fejrer Arbejdernes Internationale Kampdag. Der vil være taler og musik. Læs programmet her.

Bornholm

FOA og blandt andre LO og FTF afholder fælles 1. maj på pladsen bag Musikhuzet i Rønne. Faneoptog starter fra LO-Huset klokken 14.15 og bagefter er der musik og taler. Se programmet her.

Fin arrangementer i din FOA-afdeling her.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev