Annonce

Ældre kvinde står i højloftet lokale med lampe

Tema: OK18

Forligsmanden udsætter strejke og lockout


Forligsmanden har udskudt storkonflikten i den offentlige sektor foreløbigt 14 dage. En klog beslutning, siger FOA-formand Dennis Kristensen.

Annonce

Med bevægelse i forhandlingerne har forligsmand Mette Christensen besluttet at udsætte de varslede konflikter. Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Af Linda Hansen
Journalist

Af Finn Danielsen
Journalist

Annonce

Forligsmand Mette Christensen besluttede onsdag aften at udsætte de varslede konflikter. Det betyder, at der ikke bliver strejke fra på onsdag den 4. april.

"Som forligsmand bestemmer jeg hermed, at de varslede arbejdsstandsninger udsættes i 2 uger," skriver forligsmanden i en pressemeddelelse.

Læs også: Påskedrama i Forligsen: Skal 70.000 strejke i næste uge?

Forligsmandens udsættelse af de varslede konflikter betyder, at den varslede strejke foreløbigt er udsat til at træde i kraft den 22. april, mens lockouten er udsat til at kunne træde i kraft den 28. april.

FOA: Klog beslutning

Udsættelsen af konflikten glæder FOAs forbundsformand Dennis Kristensen:

“Det er en klog beslutning, når vi ser på, hvad der er sket i dag på det statslige område i Forligsinstitutionen. Det giver en god grund til at genoptage forhandlingerne,” siger han.

 “Mit gæt havde været, at hun ville udskyde det, hvis Sophie Løhde havde noget med i posen i dag. Og hun havde noget med til den samlede ramme. De har i fællesskab kunnet finde grund til at forhandle videre, “ siger han.

Forlig kræver løsning på alle områder

Læs også: Din løn ligger i hænderne på denne kvinde

Dermed er Dennis Kristensen også fortrøstningsfuld i forhold til de videre forhandlinger, som genoptages i Forligsinstitutionen på lørdag på alle tre områder.

“I mine øjne ser det fornuftigt ud. Indtil videre. Forhandlingerne har rykket sig i denne uge, og man kan ikke udelukke, at vi kan finde et forlig,” siger han.

Det kræver dog, at der er forlig på alle tre områder:

“Man kan ikke forestille sig et forlig, hvis det ikke bliver på alle tre områder. Det betyder, at der udover, at lønnen skal derop, hvor den følger udviklingen på det private område også skal findes en løsning på både spisepause og lærernes arbejdstid,” siger Dennis Kristensen.

Efter denne første udsættelse har forligsmanden muligheden for at udsætte de varslede konflikter i 14 dage mere.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev