Annonce

Pernille Krysfelt foran et stakit

Ansat under falske forudsætninger: Nu står Pernille uden fast job


Social- og sundhedsassistent Pernille Krysfelt fik tilbudt drømmejobbet og sagde sin gamle stilling op. Men da hun modtog ansættelsesbeviset stod der pædagogmedhjælper.

Annonce

Social- og sundhedsassistent Pernille Krysfelt fik tilbudt drømmejobbet på EKKOfondens bosted i Smørum, men hun følte sig snydt, da hun modtog ansættelsesbeviset.  Jørgen True

Af Cathrine Saltbæk Tverskov
Journalist

Annonce

36-årige Pernille Krysfelt havde glædet sig til at starte i en ny stilling som social- og sundhedsassistent hos EKKOfondens private botilbud i Smørum, men da hun modtog ansættelsesbeviset efter at have opsagt sit gamle job, fik hun et chok.

Hun var blevet ansat i en stilling som pædagogmedhjælper og på en overenskomst for socialpædagoger.

Læs også: Vidste du det? Fem ting du skal huske, når du skifter job

“Jeg er oprigtig ked af den her situation, for jeg havde glædet mig til at starte det nye job,” siger Pernille Krysfelt.

Drømmejobbet

Pernille var ansat som social- og sundhedsassistent på Fjorden i Roskilde, den almene psykiatriske lukkede afdeling. Hun var glad for at arbejdet, men trængte til nye udfordringer.

I november 2017 så hun et jobopslag fra EKKOfonden, hvor de søgte personale med pædagogisk og social- og sundhedsfaglig baggrund til ansættelse i februar 2018.

“Det var på alle måder mit drømmejob. Det var spændende at få lov til at være med til at etablere et helt nyt bosted og sætte mit præg på arbejdsgangene,” siger Pernille Krysfelt.

Ansvarlig for medicin

Hun sendte en jobansøgning, hvor hun søgte en stilling som social- og sundhedsassistent og blev kort tid efter kaldt til samtale.

Samtalen med EKKOfonden forløb over al forventning, og Pernille husker, at botilbudslederen blandt andet kom ind på nogle af de arbejdsopgaver, som hun skulle stå for qua sine kvalifikationer:

“Vi talte om, at jeg skulle være ansvarlig for medicindosering og injektioner, fordi jeg har autorisation som social- og sundhedsassistent. Det ville jeg rigtig gerne, og jeg tænkte også, at der var gode muligheder for at få brugt mine kompetencer,” siger Pernille Krysfelt.

Ansat som pædagogmedhjælper

Fredag den 29. december 2017 fik Pernille tilbudt jobbet. Hun modtog efter aftale med EKKOfonden en mail med tilkendegivelse om jobansættelse med tiltrædelse 1. februar 2018, da hun ikke kunne få ansættelsesbeviset, inden årets udløb. Samme dag sagde hun sin gamle stilling på Fjorden op.

Pernille modtog ansættelsesbeviset den 22. januar, halvanden ugen før jobstart hos EKKOfonden, men hun blev forvirret over indholdet. Hun var blevet ansat i en pædagogmedhjælperstilling på en overenskomst for socialpædagoger.

Uden job og i karantæne

Pernille kontaktede botilbudslederen, men EKKOfonden havde ikke til hensigt at ansætte hende i en stilling som social- og sundhedsassistent.

”Jeg troede vores mundtlige aftale til samtalen var garanti for, at det blev overholdt i et ansættelsesbevis, men det skulle have været på skrift,” siger Pernille Krysfelt.

Sagen har fået store konsekvenser for Pernille. Hun har fået karantæne i A-kassen, fordi hendes ledighed er selvforskyldt, og hun står uden fast job. For at kunne forsørge sin familie tager hun de vikartimer, hun kan få.

FOA rejser sag

EKKOfondens jobopslag lægger op til misforståelser, når de søger folk med baggrund som social- og sundhedsassistenter, mener FOAs advokat, Mumme Thing:

“De skal ikke smugle højt kvalificeret arbejdskraft ind ad bagdøren ved at ansætte social- og sundhedsassistenter i pædagogmedhjælperstillinger. EKKOfonden har brug for social- og sundhedspersonalets kompetencer i forhold til bostedets målgruppe,” siger Mumme Thing.

Han uddyber, at FOA rejser sagen, fordi EKKOfonden med ansættelsesbeviset ikke har levet op til den mundtlige aftale, som er indgået mellem Pernille Krysfelt og EKKOfonden, da hun fik tilbudt stillingen.

“I vores optik, har EKKOfonden tilbudt Pernille en stilling under falske forudsætninger,” siger Mumme Thing.

Ingen overenskomst på arbejdsområdet

FOA kræver erstatning på Pernille Krysfelts vegne. Derudover vil de med sagen have ophævet hendes dagpengekarantæne i A-kassen.

Det er altid skidt, at der er arbejdspladser, som ikke har overenskomster på området, som det er tilfældet med EKKOfonden, mener Mumme Thing.

“Især som autoriseret social- og sundhedsassistent, er man som ansat stadig ansvarlig i forhold til sin autorisation og sundhedsloven, også selvom man er ansat på en anden overenskomst. Arbejdsgivere, der beskæftiger autoriseret sundhedspersonale, uden at have overenskomst for arbejdet, fralægger sig i realiteten ansvaret,” siger Mumme Thing.

Fagbladet FOA har kontaktet EKKOfonden for at få en kommentar, men de ønsker ikke at udtale sig om den verserende personalesag, så længe der er forhandlinger mellem parterne. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev