Annonce

En kvinde, iført stribet bluse og briller, står og kigger ind mod kameraet

Debat 

Klumme: Lær af de gode arbejdspladser

Der findes masser af gode løsninger til at lave mad til børn og ældre. Jeg håber, de nyvalgte kommunalpolitikere lader sig inspirere, skriver sektorformand Gina Liisborg.

Annonce

"Nu er der kommet nye kommunalbestyrelser - nye tanker og ønsker om at forandre til det bedre. Jeg håber, at de vil lære af de gode eksempler og forstå, hvor vigtig maden er for borgerne," skriver sektorformand Gina Liisborg. Jørgen True

Af Gina Liisborg
Sektorformand

Annonce

Hvor lærer man dog meget, når man kommer ud i landet hos medlemmerne.

Næstformand i Kost- og Servicesektoren Berit Jakobsen var tidligere på året rundt på forskellige arbejdspladser, der senere blev indstillet til ‘De Økologiske Køkkenroser’. I december udgaven af Fagbladet FOA kan der læses mere om et par af vinderne. 

De er fantastiske. Og det handler ikke bare om at få flere økologiske råvarer ind i køkkenerne, men også om en øget omtanke for mennesker, kvalitet og madspild. Og et mere spændende arbejdsliv. 

En sidegevinst kan være, at arbejdet bliver organiseret på en anden måde. I Skanderborg Kommune har de fordelt det, så et plejehjemskøkken tager sig af syltning, et andet laver pålæg helt fra bunden, og et tredje bager alt brød og småkager. 

I alle køkkenerne oplever beboerne duften af mad og omsorgen i det hjemmelavede. Samtidig gør specialiseringen arbejdet effektivt.

Fokus på økologi giver en øget omtanke for mennesker, kvalitet og madspil.

Gina Liisborg, sektorformand. 

Nu er der jo kommet nye kommunalbestyrelser – nye tanker og ønsker om at forandre til det bedre. Jeg håber, at de vil lære af de gode eksempler og forstå, hvor vigtig maden er for borgerne – både de små i daginstitutionerne og de ældre på plejecentre og i private hjem. 

Det er ikke de store beløb, der skal bevilges for at skabe livskvalitet hos borgerne ved eksempelvis at servere sprødstegt kyllingeskind på en lækker tartelet med hønsekød. Eller at kunne lade børn i en daginstitution opleve, at der bliver slagtet kyllinger.

Mad skal være en oplevelse – både for dem, der laver den, og dem, der spiser den.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev