Annonce

Mogens Bech Madsen

Debat 

Klumme: Forældrene vælger dagpleje


Forældrenes valg af dagtilbud til deres 0-2-årige børn har mange årsager, skriver sektorformand Mogens Bech Madsen.

Annonce

FOA undersøger nu 1.000 forældres valg af dagtilbud til deres 0-2 årige, for at vise at valget har mange årsager.  Jørgen True

Af Mogens Bech Madsen
Sektorformand

Annonce

Nogle påstår, at det faldende antal børn i dagpleje skyldes, at forældrene i stigende grad vælger vuggestue fremfor dagpleje til deres børn. Det er en påstand, for ingen har undersøgt det. 

Desuden rekrutterer  mange kommuner igen dagplejere, nu hvor børnetallet stiger. Mange forældre vælger integrerede daginstitutioner, fordi de gerne vil kunne hente og bringe alle familiens børn det samme sted. 

Nogle forældre har simpelthen ikke fået valget, fordi kommunen har valgt kun at udbyde vuggestuepladser i en tid med faldende børnetal. Mange kommuner har ikke dagplejepladser nok, fordi det er svært at rekruttere nye dagplejere. Listen af årsager er lang.

Dagplejerne kan fremvise lange lister med relevante kurser og efteruddannelse.

Mogens Bech Madsen, sektorformand. 

FOA undersøger nu 1.000 forældres valg for at kunne vise, at forældrenes valg af dagtilbud til deres 0-2-årige børn har mange årsager. Vi tror nemlig, at forældrenes valg handler om meget andet end antallet af pædagoger i deres barns dagtilbud. 

Uddannelse er ikke en afgørende faktor, når kvaliteten af børns dagtilbud måles, men en væsentlig faktor. En anden væsentlig faktor er forældresamarbejdet. En tredje væsentlig faktor er de fysiske rammer. Og ingen forskning viser, hvilken faktor der vejer tungest. 

Dagplejen er et kvalitetstilbud på lige fod med de øvrige dagtilbud. Dagplejerne kan fremvise lange lister med relevante kurser og efteruddannelse, og mange er pædagogisk uddannet. Vores dygtige dagplejepædagoger sikrer faglig sparring i et pædagogisk arbejde i konstant udvikling.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev