Annonce

Charlotte Hougaard Clifford

3 skarpe til KL om tvungen deltid


Charlotte Hougaard Clifford, kontorchef i Arbejdsgiverpolitisk Center i KL, lover, at KL vil have fokus på, at kommunerne tilbyder deltidsansatte fuld tid, inden nye stillinger slås op.

Annonce

"Vi har stor fokus på det her område. Der ligger jo også en arbejdskraftreserve i de deltidsansatte, som kan være med til at løse problemet med, at vi kommer til at mangle sosu’er fremover," siger Charlotte Hougaard Clifford, kontorchef i Arbejdsgiverpolitisk Center i KL. KL/Presse

Af Stine Mørkeberg
Journalist

Annonce

- Ansatte får ikke altid tilbudt flere timer, inden nye stillinger slås op. Hvordan kan det være, når KL har været med til at indgå aftalen?

"Vi kan ikke nikke genkendende til, at KL ikke står ved de aftaler, vi har lavet. Og vi har stor fokus på det her område. Der ligger jo også en arbejdskraftreserve i de deltidsansatte, som kan være med til at løse problemet med, at vi kommer til at mangle sosu’er fremover." 

Læs også: Deltidsansatte går glip af ekstra timer

"Når det er sagt, så er der også nogle arbejdsgrupper ude i kommunerne, hvor deltidsansættelser er vigtige. Det kan for eksempel være på ældreområdet, hvor aktiviteten er størst om formiddagen, og hvor der er nogle vagtplaner, der skal gå op." 

- Men kommunerne er vel forpligtet til at tilbyde ledige timer, uanset om der er spidsbelastning om formiddagen eller ej?

"Det er i hvert fald en aftale, som skal anvendes ude i den enkelte kommune. Og hvis FOA oplever, at der er konkrete udfordringer, så skal FOA rette henvendelse til kommunen."

Læs også: Ansat på deltid: Surt at vende hver eneste krone

- Nu hvor du er blevet gjort opmærksom på kritikken fra FOA, er der så noget yderligere, du vil gøre? 

"KL vil have kommunikation med kommunerne om at få brugt den arbejdskraftsreserve, der er blandt de deltidsansatte, så vi kan løse de udfordringer, vi står over for i forhold til at rekruttere nye medarbejdere. Men det vil ske ud fra en forståelse af de lokale behov, og at der også er behov for deltidsansættelser."

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev