Annonce

Servicemedarbejdere får løn for at træne i arbejdstiden


En time hver uge står den på træning i arbejdstiden for servicemedarbejderne i Odense Idrætspark. 

Annonce

Servicemedarbejder René Pedersen træner én time om ugen i arbejdstiden sammen med sine kolleger. Det har inspireret ham til også at træne mere i fritiden.  Heidi Lundsgaard

Af Sofie Janerka
Journalist

Annonce

René Pedersen er servicemedarbejder i Odense Idrætspark og bruger det meste 
af arbejdstiden på at slæbe håndboldmål, stole og andet udstyr, der skal rykkes frem og tilbage imellem hallerne og depoter. 

Men lige nu – tirsdag klokken 13.30 – sidder han ved en træningsmaskine midt i fitnesslokalet i Odense Idrætspark og trækker langsomt og kontrolleret i to håndtag. 

Lokalet bliver normalt mest brugt af håndboldspillere og gymnaster, men i denne time er det forbeholdt idrætsparkens ansatte, som en time om ugen skal lægge de øvrige arbejdsopgaver fra sig og hoppe i træningstøjet. 

René har flyttet den lille pind, der viser, hvor meget vægt, han har på, ned til 110 kilo. Og så trækker han med ryg, skuldre og arme. Otte gentagelser. 

Indtil sidste uge, havde han ‘kun’ 80 kg på, men så kom instruktøren og pressede ham lidt. 

“Han sagde, at jeg godt kunne tage mere, det skal blive ved med at være hårdt. Og det blev det så også,” griner René Pedersen, der er stolt over sine fremskridt og vild med, at det er blevet obligatorisk for ham og kollegerne at træne en time hver uge i arbejdstiden. 

Mere energi

De har været i gang siden februar i år, og René mærker en tydelig forskel. 

“Jeg er blevet stærkere i ryggen og har lettere ved at skubbe rundt med de store stolerækker med 80 stole. Og så har jeg faktisk fået mere energi, når jeg kommer hjem,” siger han.

Han kan også mærke, at han har fået en bedre holdning og er bedre til at huske at gå og løfte rigtigt. 

Da projektet startede i marts var René og kollegerne igennem et sundhedstjek, der viste, at han har en god grundkondition, men havde brug for at blive stærkere. Derfor er hans program fokuseret på styrke. 

Der er også psykiske fordele ved træningen. 

“Der er en god stemning i træningslokalet. Vi griner sammen og driller hinanden lidt. Så vi kommer også til at kende hinanden bedre,” siger René Pedersen. 

Han er blevet så inspireret af træningen, at han er kommet i gang med at styrketræne i fritiden også.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev