Annonce

Gitte Hejberg

Debat 

Leder: Flere kolleger, tak!


Der betales en høj pris for kommunernes besparelser på børne- og ældreområdet, skriver chefredaktør Gitte Hejberg.

Annonce

FOA medlemmer oplever konsekvensen af kommunernes besparelser på børne- og ældreområdet, skriver chefredaktør Gitte Hejberg. Jørgen True

Af Gitte Hejberg
Journalist

Annonce

89 af landets 98 kommuner har brugt færre penge på børn og ældre siden seneste kommunalvalg. Og der er ikke kun tale om, at kommunalpolitikerne hitter på nye fiffige ‘effektiviseringer’ eller blot skærer ‘overflødigt fedt’ væk.

I en ny undersøgelse peger et flertal af FOAs medlemmer nemlig på, at det går den gale vej med normeringerne på deres arbejdsplads. Blandt andre oplever pædagogisk assistent Annette Pollas fra Hørsholm Børnegård, at de er blevet færre ansatte pr. barn. Hvor der før var tre voksne på en stue, er der i dag kun to.

Læs også: Ansatte i vuggestue: Giv os en kollega tilbage

Besparelserne betyder ifølge de ansatte, at børnene bliver mere råbende og udadreagerende. Det er en høj pris at betale – for børnene, deres forældre og de ansatte. Tilsvarende historier hører vi fra blandt andet ældre- samt social- og sundhedsområdet.

Læs også: Sosu om besparelser: Politikerne siger jeg skal tænke 'smartere'

Hvad kan vi gøre ved det? Vi kan råbe politikerne op før kommunalvalget 21. november.

Vi kan undgå at stemme på kandidater, der vil slagte velfærden efter valget.

FOA og Fagbladet FOA vil insistere på at synliggøre de barske konsekvenser af for få varme hænder. Det sker blandt andet i en ny kampagne fra FOA og med fagbladets tema om nedskæringer på børne- og ældreområdet.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev