Annonce

Mogens Bech Madsen

Debat 

Klumme: Fremtiden kræver uddannelse


Flere pædagogiske assistenter i danske dagtilbud vil kunne løfte kvaliteten, skriver sektorformand Mogens Bech Madsen.

Annonce

Kravene til personalet stiger, og at det på længere sigt vil være nødvendigt at have en pædagogisk uddannelse for at kunne leve op til fremtidige krav i dagtilbuddene, skriver sektorformand Mogens Bech Madsen. Jørgen True

Af Mogens Bech Madsen
Sektorformand

Annonce

Jo tidligere, der investeres i børns trivsel og udvikling, jo bedre er pengene givet ud. Der findes ikke længere et børne- og ungeudvalg, som ikke ved, at amerikaneren James Heckman har fået en nobelpris for at dokumentere netop det.

Forskerne har i disse år fået politikernes opmærksomhed, og et af de forskningsresultater, som går igen i mange debatter, er, at personalets uddannelse i dagtilbuddene har stor betydning for et dagtilbuds kvalitet. Det bliver af nogle oversat til, at kun flere pædagoger vil kunne løfte kvaliteten. Det er bare ikke det, forskningen siger. Flere pædagogiske assistenter i danske dagtilbud vil også kunne løfte kvaliteten. 

I FOA ved vi godt, at der er rigtig mange meget dygtige dagplejere og pædagogmedhjælpere i dagtilbuddene.

Mogens Bech Madsen, sektorformand
I FOA ved vi godt, at der i dag er rigtig mange, meget dygtige dagplejere og pædagogmedhjælpere i dagtilbuddene. Vi ved, at deres arbejde gør en lige så stor forskel for børnenes trivsel og udvikling som pædagogernes arbejde. Men vi kan også se, at kravene til personalet stiger, og at det på længere sigt vil være nødvendigt at have en pædagogisk uddannelse for at kunne leve op til fremtidige krav.

Uddannelse til alle, som ønsker det, er derfor et godt sted at starte, hvis kommunerne ønsker personale med en pædagogisk uddannelse i dagtilbuddene. Og så skal vi i FOA presse på for, at kommunerne ansætter de pædagogiske assistenter, som allerede er uddannet, og dem, som uddannes fremover. Dagtilbud, der kender deres værdi, vil jo gerne ansætte dem.  

Klummen er også bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev