Annonce

Tanja Andersen er kæreste med Søren Holm fra tv-serien ' rigtige mænd'

Sosu kæreste med smeden fra ’Rigtige mænd’: Få de 5 bedste tips til et sundt liv 


Sosu-assistent Tanja Andersen og smeden Søren Holm fra tv-programmet ’Rigtige Mænd’ bakker hinanden op i den sunde livsstil, der også smitter af på Tanjas job på et plejecenter.

Annonce

Social- og sundhedsassistent Tanja Andersen (39) og kæresten Søren Holm fra tv-programmet Rigtige Mænd har gjort den sunde livsstil til et projekt for hele familien. Her er Tanjas 10-årige datter Merle med på tur. Jens Lohmann/MakeitBee Production

Af Marie Brynskov
Journalist

Annonce

Hun havde aldrig hørt om ’Søren Smed’ fra tv-programmet ’Rigtige Mænd’, så da hun blev inviteret til et af Sørens foredrag, kom hun først, da det var slut. 

Det var et held, for de faldt i snak, og i dag bor den 39-årige social- og sundhedsassistent Tanja Andersen og smeden Søren Holm under samme tag nord for Randers sammen med Tanjas datter Merle på ti år.

Ville gerne tabe sig

Ønsket om en sundere og sjovere hverdag blev fra starten et fælles fundament i deres forhold: Søren ville gerne fortsætte den gode livsstil fra tv-programmerne om de fem charmerende, men kvabsede, håndværkere, der skulle i bedre form. Tanja ville gerne af med nogle af de 17 kilo, hun tog på, efter hun fik fjernet galdeblæren i februar 2016.

”Jeg var begyndt at få ondt især i min ene hofte og var lettere gangbesværet, så der skulle ske noget – også fordi jeg har brug for at være i god form for at passe mit arbejde,” siger social- og sundhedsassistenten, der primært er nattevagt ved Ældreboligerne Thors Bakke i Randers.

Jeg var begyndt at få ondt især i min ene hofte og var lettere gangbesværet, så der skulle ske noget – også fordi jeg har brug for at være i god form for at passe mit arbejde.

Social- og sundhedsassistent Tanja Andersen

Læs også: Slankeguide: Vægttab på en let og sund måde

Grønt i stedet for hvidt

I dag er kakaoen om natten skiftet ud med frugt, og hver mandag svømmer parret sammen i Randers. Tanja får crawlundervisning, og Søren er med og svømmer baner.

Derudover går de mange ture i naturen og lever generelt sundt.

”Vi spiser mange grøntsager, især hvidkål, og ikke kartofler, pasta, hvidt brød og alt det der. Men det er jo også vigtigt med hygge – vi kan ikke leve af kildevand alene, så vi spiser da også kage,” siger hun.

Tanjas råd til andre, der gerne vil leve lidt sundere, er at finde en form for motion, man synes er sjov.

”Ellers duer det ikke. Jeg kommer for eksempel til at grine helt vildt, når vi står 25 mennesker i svømmehallen og lytter på trænerens sjove beskrivelse at det, vi skal. Vi ser også ret sjove ud ved udførelsen.” 

Målet er at tabe ti kilo, men det er ikke det afgørende, siger hun.

”Det handler mere om velvære og at have det godt med sig selv end vægt.”

Læs også: Gode råd fra 'Rigtige mænd': Fedt liv uden kaloriebomber

Støt hinanden

Det er til gengæld alfa og omega, at man ikke er den eneste på matriklen, der gerne vil slide mere på træningsskoene og snige flere grøntsager på tallerkenen.

”Motion er sjovest, når man er to eller flere, for man kan grine sammen og får mange sjove, fælles oplevelser. Hvis man kommer hjem fra en lang gåtur og har set ti rådyr, er det ikke det samme, hvis den anden ikke har set dem.”

Det er vigtigt, at man som par holder gejsten oppe hos den anden, siger Tanja Andersen. Det var for eksempel Søren, der købte en våddragt til hende i julegave, så hun kom i gang med at svømme, som hun ønskede.

Selv har hun meldt sig som ’supporter’ for Søren, der fra marts måned følger det online kost- og træningsfællesskab ’Rigtige Mænd Sjakket’, der udspringer af tv-programmerne. Her kan kærester og koner heppe og give kærlige, men bestemte, skub til mændene undervejs.

Hun regner med, at træningen – som altid – kan blive et fælles projekt.

”Jeg kan ikke deltage i selve Rigtige Mænd-løbet 24. maj, men jeg kan deltage på sidelinjen indtil da.”

Tanjas 5 sunde tips til nattevagten 

1. Spis ikke mad om natten. Nøjes med et stykke frugt.

2. Drop kaffe og sodavand om natten.

3. Lad som om, du ikke ser kagen på arbejdet. 

4. Tag trapperne i stedet for elevatoren.

5. Planlæg din fritid og skab overblik.


Trænger din mand til et skub?

Er det svært at få din mand med ombord på den sunde livsstil?

Så kan du blive hans ’supporter’ i det online træningsfællesskab ’Rigtige Mænd-Sjakket’.

Her får han kostråd og træningsprogram, du som kone/kæreste også kan bruge.

Tilmeldingen starter 1. mart 2017.

Den 24. maj 2017 er der ’Rigtige Mænd-løb’ i hele landet.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev