Annonce

Fire mænd præsentarer ny overenskomst fra Industrien

OK17 for privatansatte 

FOA: Ny overenskomst for industrien lover godt


230.000 ansatte i industrien har fået nye aftaler om løn, seniorordning, børn og meget mere. Aftalen lover godt for forhandlingerne om de øvrige private overenskomster, mener FOA.

Annonce

CO Industri og Dansk Industri præsenterer ny overenskomst i Industriens hus søndag d. 12. februar 2017. Fra venstre: viceadministrerende direktør Kim Graugaard (DI), administrerende direktør Karsten Dybvad (DI), CO-industris formand, forbundsformand Claus Jensen og CO-industris næstformand, gruppeformand Mads Andersen. Martin Sylvest/Scanpix

Af Signe Højgaard
Journalist

Annonce

Over de næste tre år stiger mindstebetalingen i industrien med seks kroner i timen fra 113,65 kroner til 119,65 kroner. Der afsættes 200 millioner kroner i den samme periode til et uddannelsesløft. Det skal hæve ufaglærte til et faglært niveau og hjælpe medarbejdere med læse og skriveproblemer. Derudover er der også godt nyt til blandt andet seniorer og børnefamilier. Det skriver Fagbladet 3F.

”Jeg hæfter mig ved, at der er forbedringer over en ret bred front. Ikke bare stiger mindstelønnen med seks kroner i timen i perioden. Det antyder, at tiden med magre overenskomstforlig er ved at være forbi. Men der er også nogle fine ambitioner om ny satsning på uddannelse og kompetenceløft,” siger Dennis Kristensen i en pressemeddelelse.

Industrien lægger et godt spor

Resultaterne fra Industriens Overenskomst kan ikke direkte overføres til FOAs private overenskomster i for eksempel private plejefirmaer. Industrioverenskomsten er en minimallønsoverenskomst, mens FOAs private overenskomster er normallønsoverenskomster.

Alligevel bliver der kigget med stor interesse i FOA på de nye resultater, fordi industrien traditionelt er toneangivende for hele arbejdsmarkedet.

”Der er nu lagt et spor hos industrien. Det er med seks kroner mere i timen for de lavest lønnede, der er et positivt uddannelsessigte, og der er også øget fokus på fritvalgsordninger, på børnefamilier og nye seniorbestemmelser. Det ser klart mere ambitiøst ud end de sidste par overenskomstforlig. Det er et tegn på, at vi har lagt krisen bag os. Det er et godt afsæt for de videre forhandlinger, der nu skal forhandles den kommende tid,” lyder det fra forbundsformand i FOA Dennis Kristensen i en pressemeddelelse.

Læs mere: Overblik - Her er overenskomstaftalen på industriens område

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev